fbpx
21 C
Kecskemét
2023. június 1., csütörtök

FRISS HÍREK

Elmondhatja milyen Európában szeretne élni

Miről szól az Európa jövőjéről szóló konferencia?

Az Európa jövőjéről szóló konferencia egyedülálló és időszerű lehetőséget kínál az európai polgárok számára az Európa előtt álló kihívások és kiemelt feladatok megvitatásához. Függetlenül attól, hogy Ön hol él és mivel foglalkozik, ez az a fórum, ahol elgondolkozhat azon, hogy milyen jövőt is képzel el az Európai Unió számára.

A konferencia a tervek szerint 2022 tavaszáig elfogadja idevágó következtetéseit és iránymutatással szolgál Európa jövőjét illetően.

Kik vehetnek részt a konferencián?

Bármilyen társadalmi helyzetű és az Unió bármely szegletéből érkező európai polgárok, köztük a fiatalok, akik központi szerepet játszanak az európai projekt jövőjének alakításában.

Európai, nemzeti, regionális és helyi szintű hatóságok, valamint a civil társadalom és egyéb szervezetek, amelyek rendezvényeket kívánnak szervezni és ötletekkel akarnak hozzájárulni a konferenciához.

Hasonló cikkünk:  A városdiplomácia szabaddá tesz – beszélgetés Budapest városdiplomáciai vezetőjével

Hogyan adhat hangot véleményének?

Egyszerűen válasszon a megadott témák széles köréből, és fogalmazza meg véleményét a konferencia felé. Elképzeléseit a konferencia során összegyűjtji, elemzik, figyelemmel kísérik, valamint közzéteszik a platformon. A konferencia felé továbbított elképzelések ezt követően az európai polgári vitacsoportok és a plenáris ülések keretében kerülnek megvitatásra. Visszajelzési mechanizmus fogja biztosítani, hogy a konferencia rendezvényein kifejtett elképzelések uniós fellépésre irányuló, konkrét ajánlásokat eredményezzenek. A konferencia végső eredményeit egy, az együttes elnökségnek címzett jelentés fogja ismertetni. A három intézmény – saját hatáskörein belül és a Szerződésekkel összhangban – haladéktalanul meg fogja vizsgálni, hogy miként lehetne hatékonyan továbblépni a jelentés alapján.

Hasonló cikkünk:  Érdekességek a Direkt36 lengyel-magyar viszonyt feltáró nyomozásából

Ez a platform IDE kattintva az Európa jövőjéről szóló konferencia virtuális központja, ahol mindenki hangot adhat véleményének.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...