fbpx

FRISS HÍREK

Előválasztás: biogazdálkodó mögé állt be az ellenzék Bács-Kiskun négyes körzetében

- Advertisement -

Bács-Kiskun megye hat választókerületéből négyben indít jelöltet a DK, háromban a Jobbik és a Momentum, kettőben az MSZP és az LMP, és egyben az Új Világ Néppárt. Így összesen 15 jelölt mérkőzik azért csak 5 kerületben, mert a négyesben egy jelölt van. A választókerület székhelye Kiskunfélegyháza, amihez még 23 település tartozik, többek között Kiskunmajsa és Tiszaalpár.

Kis-Szeniczey Kálmánt az LMP indítja, akit minden ellenzéki szervezet (Jobbik, MSZP, Párbeszéd, Momentum, Új Világ Néppárt) támogat. Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa) Kecskeméten jelentette be a zöldpárti jelölt támogatását, a DK hivatalosan ezt ugyan nem jelezte, de forrásaink szerint helyben segítik az aláírásgyűjtésben. Az, hogy nincs másik jelölt attól még Kis-Szeniczeynek is össze kell gyűjteni 400 érvényes aláírást, hogy felkerülhessen a szavazólapra.

Az előválasztást szeptember 18-26. között tartják, ahol az egyéni jelölteken túl a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet is kiválasztják. Ezért tehát nem lefutott ez a kerület sem, mert nem mindegy a miniszterelnök-jelölteknek, hogy mennyi szavazatot tudnak innen megszerezni maguknak.

Bács-Kiskun országos szinten is a Fidesz legerősebb megyéjének számít. 2018-ban a 4. választókerületben Lezsák Sándor 60 százalékot ért el. Bizonyosan ez is hozzájárul ahhoz, hogy a Homokhátság buckáin nem tolonganak most a kihívók. Az ellenzék szempontjából az előválasztás azért is fontos, mert jóval 2022 előtt mutatják magukat olyan helyeken is, ahová az elmúlt években kevés energiát fordítottak.

Egy biogazdálkodótól várják a meglepetést

Kis-Szeniczey Kálmán agrármérnök, biogazdálkodó és 2019 óta kiskunfélegyházi önkormányzati képviselő az ellenzéket tömörítő Veled a Városunkért Egyesület frakcióban. Régóta foglalkozik politikával, az LMP megalakulása óta tagja a pártnak, 2014-2019 között a megyei közgyűlés tagja volt.

Hasonló cikkünk:  Kényelmesebb többsége lett a kecskeméti közgyűlésben a Fidesz-KNDP-nek

Az ellenzéki összefogás közös jelöltje, ezt már most kijelenthetjük, a kérdésünkre elmondta, hogy már hónapok óta készül Kiskunfélegyházán és a környező 23 településen az előtte álló megmérettetésre. Saját csapatot épített és megteremtette a szövetségeseivel a közös munkaalapjait is – meséli az LMP-é politikusa, és így folytatja:

„Számomra az ellenzéki szavazótábor megerősítése és mozgósítása a legfontosabb cél, annak érdekében, hogy jövőre ellenzéki győzelem és kormányváltás legyen. Egységben az erő, a célunk és a felelősségünk is közös.”

Kis-Szeniczey arról is beszélt, hogy a választóknak nem csak a programjáról kell beszélnie, hanem magáról az előválasztásról is, ami egy teljesen új intézmény a hazai közéletben. Jó azt megtapasztalni – mondja a politikus, hogy az előválasztás által a korábban egymással viaskodó pártok erős emberei össze tudnak dolgozni és a választópolgárok megértik, hogy a jelenlegi hatalom ellenében az összefogás az egyetlen kivezető út.

„Ez ad nekem plusz erőt, harci kedvet, alkotó energiát. Én azokat képviselem, akik a Fidesz, a Nemzeti Fórum és Lezsák Sándor egyeduralmát megtörve egy méltóbb és igazságosabb életet akarnak a Kiskunságban.” – zárja sorait a zöldpárti jelölt.

A kecsUP-on bemutatjuk a jelölteket, és itt követjük az előválasztás alakulását.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...