fbpx
15.7 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Júliusban már 46 milliárd forinttal tartoztak a kórházak

Tovább pörög az adósságspirál: júliusban már 46 milliárd forinttal tartoztak a kórházak. Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány összege 2021. július 31-én 55,7 milliárd forint, melyből 46 milliárd a kórházaknál halmozódott fel, derül ki a Magyar Államkincstár legfrissebb adataiból – írja az mfor.hu.

Mivel a kórházak tartozásai júniusban még 41,5 milliárdra rúgtak, ez azt jelenti, hogy egy hónap alatt 5,5 milliárd forinttal növekedtek az egészségügyi intézmények hátralékai (beleértve a járó- és fekvőbeteg szakellátás intézményeit, az egészségügyi ágazati háttérintézményeket, valamint a klinikai központtal rendelkező felsőoktatási intézményeket is).

A 46 milliárdból az állammal szemben fennálló tartozás összege 0,3 milliárd, a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás pedig 45,7 milliárd, amelyből 0,8 milliárd forint az államháztartáson belülre irányul.

Hasonló cikkünk:  A vadászati világkiállításon nem kell betartani a védelmi intézkedéseket

Az öt legnagyobb adóssággal rendelkező egészségügyi intézmény között van a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet: 2 milliárd 299 millió forint, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktató Kórház: 2 milliárd 230 millió forint, Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet: 2 milliárd 10 millió forint, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet 1 milliárd 848 millió forint és a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház: 1 milliárd 179 millió forint.

Hasonló cikkünk:  Egyre közelebb az 500 forintos üzemanyagár

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...