fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Ma van a nemzetközi sörnap

- Advertisement -

Ma van a nemzetközi sörnap, ami pont kapóra jön, hiszen péntek van, így az ember jóval kisebb bűntudattal ihat meg egy korsóval, mintha másnap be kéne mennie dolgoznia. Az eseményt 2007-ben alapították Amerikában, és ma már 207 városban, 80 országban és 6 kontinensen ünneplik.

A nemzetközi sörnap célja, hogy a barátokkal élvezzük a sörözést, megünnepeljük a sörfőzőket és a pultosokat, és az egész világon ünnepeljék a sör létezését. Ennek részeként arra motiválják az embereket, hogy hívják meg egymást egy sörre valahol, és lehetőleg olyan sört fogyasszanak, amit nem, vagy csak ritkán szoktak.

Ennek köszönhetően világszerte sörakciókat tartanak, új főzeteket dobnak piacra, és sok helyen külön sörökhöz igazított menüt állítanak össze.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó Péter: mi elégedettek vagyunk Oroszországgal

A nemzetközi sörnapot 2012-ig mindig augusztus 5-én tartották, de egy felmérés után a szervezők úgy döntöttek, hogy inkább minden augusztus első pénteként tartják meg.

telex.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Minden bizonnyal még többen lesznek a kecskeméti polgármesterjelöltek, de nyilvánosan eddig a Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk és a Szövetség...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...