fbpx
24.9 C
Kecskemét
2022. augusztus 11., csütörtök

FRISS HÍREK

Magyar Orvosi Kamara: nyoma sincs a védekezésnek

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) azt ajánlja a lakosságnak, hogy a koronavírus delta variánsának terjedése miatt beltéren is viseljenek maszkot, ugyanis a nemzetközi példák is azt mutatják, hogy a hazai átoltottságnak megfelelő helyzetű országokban is gyors terjedés tapasztalható, írja a 24.hu.

„A járványügyi helyzet javulásával a szigorú szabályok lazítását a magyar lakosság jelentős része úgy értelmezte, hogy minden visszatérhet a régi, megszokott kerékvágásba. Korlátozás, ellenőrzés nélkül igénybe vehető tömött éttermek és bevásárlóközpontok, megnyitott strandok és szállodák, zsúfolt tömegközlekedési eszközök; a maszk pedig szinte mindenhonnan eltűnt, nyoma sincs a védekezésnek”

írja a MOK, majd egyúttal arra is kéri a lakosságot, hogy minél többen vegyék fel az oltásukat.

MOK: létesítsenek mobil oltópontokat a rendezvényeken

Emellett arra kérik a döntéshozókat, hogy a negyedik hullám küszöbén minden hatékony eszközt vegyenek igénybe, amivel ösztönözni lehet a magyar lakosságot az oltás felvételére: létesítsenek mobil oltópontokat a rendezvényeken, vigyék közel az oltást a hátrányosabb helyzetű településeken élőkhöz.

A kormány már július eleje a negyedik hullám berobbanásáról beszél, Jakab Ferenc virológus akkor még úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek: „ha szerencsénk van, akkor az augusztust még megússzuk”., Orbán Viktor pedig azt mondta: készpénznek veszi a járvány újabb felerősödését. Ennek ellenére mégis korlátozások nélkül tartják meg az államalapítás ünnepe mellett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust is.

Az iskolanyitás miatt is sokan aggódnak: sem a szülőketsem a pedagóusokat nem értesítették még arról, milyen intézkedések lépnek majd életbe egy esetleges negyedik hullám során – írja a merce.hu.

Hasonló cikkünk:  EP-képviselők: Orbánnak fontosabbak a személyes politikai érdekei az ukránok életénél
Hasonló cikkünk:  Orbán: Ha nem csökkentjük a rezsicsökkentést, akkor megszűnne a rezsicsökkentés

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...