fbpx

FRISS HÍREK

Magyar Orvosi Kamara: nyoma sincs a védekezésnek

- Advertisement -

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) azt ajánlja a lakosságnak, hogy a koronavírus delta variánsának terjedése miatt beltéren is viseljenek maszkot, ugyanis a nemzetközi példák is azt mutatják, hogy a hazai átoltottságnak megfelelő helyzetű országokban is gyors terjedés tapasztalható, írja a 24.hu.

„A járványügyi helyzet javulásával a szigorú szabályok lazítását a magyar lakosság jelentős része úgy értelmezte, hogy minden visszatérhet a régi, megszokott kerékvágásba. Korlátozás, ellenőrzés nélkül igénybe vehető tömött éttermek és bevásárlóközpontok, megnyitott strandok és szállodák, zsúfolt tömegközlekedési eszközök; a maszk pedig szinte mindenhonnan eltűnt, nyoma sincs a védekezésnek”

írja a MOK, majd egyúttal arra is kéri a lakosságot, hogy minél többen vegyék fel az oltásukat.

MOK: létesítsenek mobil oltópontokat a rendezvényeken

Emellett arra kérik a döntéshozókat, hogy a negyedik hullám küszöbén minden hatékony eszközt vegyenek igénybe, amivel ösztönözni lehet a magyar lakosságot az oltás felvételére: létesítsenek mobil oltópontokat a rendezvényeken, vigyék közel az oltást a hátrányosabb helyzetű településeken élőkhöz.

A kormány már július eleje a negyedik hullám berobbanásáról beszél, Jakab Ferenc virológus akkor még úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek: „ha szerencsénk van, akkor az augusztust még megússzuk”., Orbán Viktor pedig azt mondta: készpénznek veszi a járvány újabb felerősödését. Ennek ellenére mégis korlátozások nélkül tartják meg az államalapítás ünnepe mellett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust is.

Az iskolanyitás miatt is sokan aggódnak: sem a szülőketsem a pedagóusokat nem értesítették még arról, milyen intézkedések lépnek majd életbe egy esetleges negyedik hullám során – írja a merce.hu.

Hasonló cikkünk:  Tavaly 28 titkos határozata volt a kormánynak, évtizedek múlva derül majd ki, mik is voltak azok

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...