fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Megint leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

- Advertisement -

A félvezető áramkör alkatrészek hiánya miatt a Daimler leállítja a termelést a jövő héten számos Mercedes-Benz üzemében, közöttük Kecskeméten is.

A rastatti és a kecskeméti Mercedes-Benz üzemekben leállítják a termelést a jövő héten – közölte a Daimler konszern pénteken hírügynökségi kérdésre adott válaszában. Ezen a héten már leállították a termelést a brémai üzemben, valamint a singelfingeni üzem egyes részlegeinél.

Arra a kérdésre, hogy hány alkalmazottat érint a jövő heti üzemleállás, a Daimler nem adott választ. A brémai üzem 12 ezer, a rastatti 6500, a kecskeméti pedig 4700 alkalmazottat foglalkoztat, míg a singelfingeni üzem 25 ezret. Az említett négy telephelyen már az elmúlt hónapokban is történtek üzemleállások az alkatrészhiány miatt.

A kecskeméti Mercedes gyárban januárban, majd áprilisban is volt egy-egy leállás, de a leghosszabb idén eddig a július végén kezdődött, eredetileg három hetesre tervezett, de végül négy hétig tartó termelési szünet volt – írja a vg.hu.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...