fbpx
-3.2 C
Kecskemét
2023. február 8., szerda

FRISS HÍREK

Új bölcsőde épült Szabadszálláson, egyelőre üresen áll

Előzmény: a kormány 2018-ban 4,5 milliárd forintot biztosított a központi költségvetésből új bölcsődék kialakítására és a meglévők férőhelyeinek növelésére. 2019 végén Szabadszállás 200 millió forintot nyert. A megemelkedett építési költségekre hivatkozva az önkormányzat a Belügyminisztériumtól kért segítséget, és kapott is 50 millió forintot. A beruházás 270 millió forintba került. A projekt költségeit az elnyert 95 százalékos pályázati forrás és az 5 százalékos önerő fedezi, amit az évi költségvetésünkből biztosítunk, nyilatkozta 2020-ban Darabos József polgármester.

Időközben felépült a bölcsőde, a kivitelező cég már közel egy hónapja levonult a területről, de a bölcsőde a mai napig nem kezdte meg működését. Üresen áll. Pedig az eredeti tervek szerint a speciális ellátást igénylő gyermekek is elhelyezésre kerülhetnének az intézményben.

Több témakört is megjelöltünk kérdésként abban az e-mailben, amit augusztus 11-én elküldtünk Darabos József polgármester részére, azonban választ még nem kaptunk.

Felépült a bölcsőde, a kivitelező cég már közel egy hónapja levonult a területről / Fotó: kecsUP

A kérdésekkel megkerestük a Tóth Erzsébet Óvoda és Bölcsőde intézményvezetőjét is, és valljuk meg nem volt könnyű, mert mind a szabadszállási ÁMK, mind az önkormányzat „Közadattárában” a régi intézményvezető neve van feltüntetve. Végül sikerült felhívni az intézmény vezetésével megbízott Pintérné Schusztek Erzsébetet, aki a kérdésekkel együtt rögtön a polgármesterhez irányított. Hogy hivatalosan mikor adják át a bölcsődét, arra annyit válaszolt, hogy biztos a Covid-19 miatt csúszik.

Hasonló cikkünk:  Egy tompai étterem 7000 forint feletti rendelésnél egy kiló cukrot ad ajándékba
Hasonló cikkünk:  Egy mélykúti ház portáján hatalmas mesefigurák színesítik az adventi időszakot

Minden erőfeszítés ellenére a következő, közérdeklődésre számottevő kérdések válasz nélkül maradtak. Mikor adják át hivatalosan az új bölcsődei épületet? Mi az oka annak, hogy még nem történt meg az átadás? Dolgozói létszámhiány az ok? Nincs annyi bölcsődés korú  gyermek? Valami egyéb ok?

Egy korábbi riportban elhangzott az, hogy bölcsődei várólista van, ami az új épület új férőhelyeivel megoldóthatna. És az is, hogy a bölcsőde működésével a fiatal anyukák munkába visszatérése is segíthető lenne.

Vidéki Eszter tudósítása Szabadszállásról

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...