fbpx
15.7 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Závecz: Az ellenzék tábora nagyobb, de a kormány támogatói közül többen mennének el szavazni

A Závecz Research augusztus közepén felmérte, hogy alakul a pártok támogatottsága, és arra jutottak, hogy nem sok minden változott, de továbbra is kiélezett a verseny. A Fidesz javított a 34 százalékos támogatottságán, feltornázta 35-re, míg a DK maradt 12 százalékon. A Jobbik májusban volt a csúcson, azóta 1-1 százalékpontos veszteségei voltak, most 11 százalékon áll.

Ezzel jelentősen megelőzi az 5-5 százalékos MSZP-t és Momentumot, mindkettő 1-1 százalékpontot esett vissza a nyár eleje óta. A Kétfarkú Kutyapárt és a Mi Hazánk Mozgalom 1-1 százalékon állnak.

A pártnélküliek aránya 25 százalék.

A biztos pártválasztók preferenciái augusztusban – Ábra: Závecz Research

A biztos pártválasztók pontosan fele a Fideszre szavazna, második a DK (17 százalék), harmadik pedig a Jobbik (13 százalék). Az LMP, az MKKP, a Párbeszéd és a Mi Hazánk támogatottsága 2-2 százalékos.

Hasonló cikkünk:  Egyre többen hagyják ott az állami kórházakat és jelennek meg magán-egészségügyi szolgáltatóknál

A hat együttműködő ellenzéki párt támogatottsága 39, a Fidesz–KDNP listájáé pedig 37 százalékos. A Závecz szerint az MKKP és a Mi Hazánk néhány tízezer szavazót vehet el a két nagy listától.

Hasonló cikkünk:  2050-ig titkosították, mi hangzott el Pegasus-ügyben a nemzetbiztonsági bizottság ülésén

Bár az ellenzéki tábor nagyobb, kevesebben (51 százalékuk) ígérik biztosan, hogy szavazni fognak, szemben a kormánypárti szavazók 56 százalékával. A választókorúak 40 százaléka az ellenzéket tartja esélyesnek, 39 pedig a Fideszt.

A felmérés során 1000 főt kérdeztek meg, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...