fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Állami támogatásokért köttetik a legtöbb házasság egy friss felmérés szerint

- Advertisement -

A párkapcsolatban élők 9 százaléka tervez házasságot. Az OTP felmérése szerint jelentős részben anyagi szempontok mozgatják őket is.

Az embereknek csak a harmada házasodik szerelemből, a többieket jobbára az állami támogatások érdeklik – derült ki az OTP Bank megbízásából készült kutatás eredményeiből. Olyanokat kérdezve a házasságban fontos szempontokról, akik legalább 6 hónapja párkapcsolatban élnek, ezt az eredményt kapták:

  • 62 százalék az állami támogatások és kedvezmények miatt házasodik;
  • 38 százalék gyerek miatt is házasodik; és
  • 29 százalék akar a család és a barátok elvárásainak megfelelni a házassággal.

A házasságra készülő párok 7 százaléka számol Babaváró kölcsön felvétellel, 15 százaléka a csokkal, és szintén 7 százalék mindkettővel. A Babaváró Kölcsönt a megkérdezettek 12 százaléka, a csokot 5 százaléka már fel is vette. A közlemény szerint a házasok ehhez hasonló arányban terveznek a felvétellel. Az OTP idézi a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó adatait is, ezek szerint 2021 első negyedévében a lakossági hitelállomány 213 milliárd forintos bővülésének 60 százaléka a Babaváró hitelnek volt köszönhető, a második negyedévben pedig további 20 százalékkal nőtt a folyósított Babaváró kölcsönök összege.

Hasonló cikkünk:  Szétesett a közbeszerzési reform és az EU kérései miatt újabb változások készülnek

Az összes megkérdezettnek egyébként 43 százaléka él párkapcsolatban, közel harmada egyedülálló, ugyanennyi házas. A nem házas pároknak csak 9 százaléka tervezi az esküvőt, közülük is inkább a 30-39 évesek. Akik még nem tervezik, azok közül a legtöbben a 18-29 éves korosztályból kerülnek ki, és akik pedig egyáltalán nem tervezik, ott a 40-50 éves korosztály jár az élen. A megkérdezettek negyede szerint a házasság csak egy papír, semmin nem változtat. Országosan nincsenek eltérések a közlemény szerint.

A felmérésről azt írják, a Pulzus Kutató Intézet végezte 2021 júliusa és augusztusa között. 450 embert kérdeztek meg, a kutatás reprezentatív országosan, nemek szerint és településtípusra, iskolai végzettségre nézve.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...