fbpx
14 C
Kecskemét
2022. október 1., szombat

FRISS HÍREK

Állami támogatásokért köttetik a legtöbb házasság egy friss felmérés szerint

A párkapcsolatban élők 9 százaléka tervez házasságot. Az OTP felmérése szerint jelentős részben anyagi szempontok mozgatják őket is.

Az embereknek csak a harmada házasodik szerelemből, a többieket jobbára az állami támogatások érdeklik – derült ki az OTP Bank megbízásából készült kutatás eredményeiből. Olyanokat kérdezve a házasságban fontos szempontokról, akik legalább 6 hónapja párkapcsolatban élnek, ezt az eredményt kapták:

  • 62 százalék az állami támogatások és kedvezmények miatt házasodik;
  • 38 százalék gyerek miatt is házasodik; és
  • 29 százalék akar a család és a barátok elvárásainak megfelelni a házassággal.

A házasságra készülő párok 7 százaléka számol Babaváró kölcsön felvétellel, 15 százaléka a csokkal, és szintén 7 százalék mindkettővel. A Babaváró Kölcsönt a megkérdezettek 12 százaléka, a csokot 5 százaléka már fel is vette. A közlemény szerint a házasok ehhez hasonló arányban terveznek a felvétellel. Az OTP idézi a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó adatait is, ezek szerint 2021 első negyedévében a lakossági hitelállomány 213 milliárd forintos bővülésének 60 százaléka a Babaváró hitelnek volt köszönhető, a második negyedévben pedig további 20 százalékkal nőtt a folyósított Babaváró kölcsönök összege.

Hasonló cikkünk:  A 100 ezres nyugdíjból 118 ezer forint gázszámlára megy majd el

Az összes megkérdezettnek egyébként 43 százaléka él párkapcsolatban, közel harmada egyedülálló, ugyanennyi házas. A nem házas pároknak csak 9 százaléka tervezi az esküvőt, közülük is inkább a 30-39 évesek. Akik még nem tervezik, azok közül a legtöbben a 18-29 éves korosztályból kerülnek ki, és akik pedig egyáltalán nem tervezik, ott a 40-50 éves korosztály jár az élen. A megkérdezettek negyede szerint a házasság csak egy papír, semmin nem változtat. Országosan nincsenek eltérések a közlemény szerint.

Hasonló cikkünk:  Valami történik a Budapest-Szeged vasútvonalon

A felmérésről azt írják, a Pulzus Kutató Intézet végezte 2021 júliusa és augusztusa között. 450 embert kérdeztek meg, a kutatás reprezentatív országosan, nemek szerint és településtípusra, iskolai végzettségre nézve.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...