fbpx

FRISS HÍREK

Előválasztás: Szőkéné, Lejer, Bodrozsán, Király túl a szükséges aláírásokon

- Advertisement -

A Helyi Választási Bizottság (HEVB) arról tájékoztatott, hogy Szőkéné Kopping Rita és Lejer Zoltán (ők Bács-Kiskun megye 1. számú egyéni választókerületben indulnak), illetve Bodrozsán Alexandra és Király József (ők a kettesben) képviselőjelöltek által összegyűjtött támogató aláírásokat ellenőrizte, rendben találta és megküldte az Országos Előválasztási Irodának, ami jogosult érvényesíteni az aláírásokat. Az OEI a közösségi oldalán folyamatosan közli a nyilvántartásba vetteket.

Ahhoz, hogy a jelöltek felkerülhessenek az ellenzéki előválasztás szavazólapjára minimum 400–400 érvényes támogató aláírást kell gyűjteniük szeptember 6-ig.

A HEVB elmondta, hogy a két-két jelöltön kívül más induló nem volt. Így pedig közülük kerül kiválasztásra a szeptember 18-26. között zajló előválasztáson, hogy végül ki lesz az ellenzék közös jelöltje Bács-Kiskun megye egyes, illetve kettes körzetében a 2022-es országgyűlési választáson.

Hasonló cikkünk:  400 ezer üres és érvénytelen nemzeti konzultációs ív gyűlt össze, országjáráson mutatják be őket

A bizottság az ellenzéki pártok delegáltjaiból áll, munkájuk része az aláírásgyűjtés szabályosságának vizsgálata és az is, hogy maga az előválasztás rendben történjen. A HEVB azt kéri, hogy azok a választók, akik szeretnének részt venni segítőként az előválasztás lebonyolításában azok még most jelentkezzenek. Ezt megtehetik a pártoknál, de ha valaki civilként venne részt, az keresheti az aHang közösségét is. (Ezen a linken további információkat találhat, hogy miként válhat segítővé.)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...