fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Megújult a félegyházi Rocktár

- Advertisement -

A próbateremként és könnyűzenei oktatóközpontkét is működő klub a pandémia alatt ugyan zárva volt, de a Magyar Állam és az Európai Únió TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00294 számú, infrastrukturális fejlesztésre irányuló pályázatának köszönhetően mára jelentős mértékben megújulhattak termei, valamint tágasabb, kényelmesebb és biztonságosabb lett a közönség számára a bázis.

Az akadálymentesítés és a katasztrófavédelem jegyében méretes rámpákkal bővültek, duplájára szélesedtek és új biztonsági ajtókat kaptak a klub fő- és mellék bejáratai. Szintén a várható évi több, mint tízezer látogató, valamint több, mint száz tanuló kényelmét szolgálják a részlegesen megújult oktatótermi fűtési rendszerek, a teljes mértékben megújult és duplájára bővült vizesblokkok, a pelenkázóval is ellátott, akadálymentesített mozgáskorlátozott és családos vizesblokk, valamint a konyharészleg is. A 130 éves épület tűz- és vagyonbiztonságán is jelentősen javít a Rocktár egész területén kiépített új tűzjelző rendszer és az egyéb megfigyelő és jelző rendszerek fejlesztése. Az akadálymentesítések és bővítések nem titkolt szándékkal elősegítik az élőzenei bázis befogadóképességének növekedését is, amely az engedélyezési eljárások során elérheti akár a 800 főt is és ezzel a térség legnagyobb koncerttermével rendelkező zenei klubjává fejlődik.

Hasonló cikkünk:  Pesty László első "ügye" a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A megújult könnyűzenei közösségi tereket szeptember 25.-én szombaton egy tesztüzem során UV-party és Essemm koncert keretein belül vehették birtokba a fiatalok. A közel 400 fős könnyűzenei és kreatív találkozón a törzsvendégek is örömmel nyugtázták, hogy jóval élhetőbbek lettek a Rocktár Élőzenei Bázis megújult terei és bejáratai, valamint legnagyobb örömükre végre a kornak megfelelő színvonalú vizesblokkok is segítik a felhőtlen szabadidő töltést. A hosszú álmából felkeltett Rocktárhoz szerencsére a zenekarok is hűek maradtak, így valósulhatnak meg még idén ősszel többek között Tankcsapda, 30Y, Sziámi, Esti Kornél és Leander Kills koncertek, valamint számos középiskola is a kibővült klub tágas termeit választotta szalagozó ünnepség utáni bulijainak helyszínéül.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...