fbpx
0 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Népszava: Rogán Antal olyan eligazítást tartott, amilyet még nem hallottak a nagykövetek

- Advertisement -

Különös előadást tartott Rogán Antal a nagykövetek értekezletén augusztus végén – írta a Népszava. A lap szerint több egymástól független forrás is megerősítette, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a 2022-es választás fideszes szempontjait tárta a meglepett diplomaták elé.

A magyar diplomaták évente kétszer gyűlnek össze a Külgazdasági-, és Külügyminisztériumban, hogy átbeszéljék az aktuális nemzetközi politikai kérdéseket és meghallgassák a kormány illetékes tagjait és a szakértőket előadását, és arról, miként befolyásolja ez a magyar diplomácia mozgásterét. Legutóbb augusztus 23-án tartottak ilyen értekezletet, amelyen az orosz külügyminiszter volt a díszvendég.

Szergej Lavrov után azonban Rogán Antal is felállt a pódiumra és a Fidesz 2022-es választási esélyeiről kezdett beszélni.

A lap szerint „olyan eligazítást tartott, mintha a Fidesz kampányszervezőinek beszélt volna”.

Az egyik forrás szerint szóba került, hogy meddig tart a választók memóriája, hogy mit kell majd nekik a kampányban sulykolni; hogy bárki is lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, mindenkire úgymond rákészültek. Más forrásból azt hallottuk, Rogán Antal a „hazai és a nemzetközi baloldalról” is beszélt negatív színezetben, azt sugallva a hallgatóságnak, hogy ezzel szemben nekik is meg kell védeniük Magyarországot. Egy harmadik informátor azt mondta, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője – és a Fidesz-kampányok egyik fontos szervezője – viszont elismerte, hogy szoros eredményt hozhatnak a 2022-es választások, de optimistán várják a tavaszt, mert a gazdasági növekedés jelentősen meghaladja a négy-, de akár a nyolc évvel ezelőttit is.

Ez az előadás példátlan volt, ilyen nagyköveti értekezleten még nem hangzott el

– idézte a lap az egyik diplomatát.

Hasonló cikkünk:  Milliós tiszteletdíjakért ülnek össze kéthavonta a vagyonkezelő alapítványok vezetői

A Külgazdasági- és Külügyminisztérium sajtóosztálya nem válaszolt az üggyel kapcsolatos kérdésekre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...