fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Nyolc betörést követett el egy hét alatt

- Advertisement -

A megyeszékhelyi kapitányság illetékességi területén, különösen Kecskeméten idén augusztusban megszaporodtak a vendéglátóipari egységek sérelmére elkövetett betöréses lopások.

Az első bejelentés 2021. augusztus 26-án reggel érkezett, mivel az éjszaka folyamán betörtek az egyik kecskeméti boltba, és elvittek 90.000 forintot. A nyomozók megállapították, hogy a tolvaj a zárt ablakot felfeszítve jutott be az üzletbe. A következő pár napban több bejelentés is érkezett, egy esetben még szemlét tartottak a rendőrök, amikor jött a hír az újabb betörésről. A tolvaj nem válogatott az elkövetési módokban, az esetek többségében az ablakokat felfeszítette, majd bemászott, hogy hozzájusson a zsákmányokhoz. Legtöbbször a kassza tartalmát vette magához, de olyan is volt, amikor alkoholt, telefont vagy tablet-et lopott. A nyomozók sejtették, hogy az esetek összefüggnek, és ez hamar be is igazolódott.

Hasonló cikkünk:  Gyilkosság történt a Mezei utcában, elfogták a tettest

A Kecskeméti Rendőrkapitányság egyenruhásai nyomozócsoportot állítottak fel, majd a kamerákat elemezve rövid időn belül beazonosították a lopás elkövetésével gyanúsítható tiszakécskei lakost. A férfivel szemben elfogatóparancsot adtak ki, majd szeptember 1-jén elfogták és őrizetbe vették.

A nyomozók kezdeményezik a tolvaj letartóztatását, és vizsgálják, hogy követetett-e el más vagyon elleni bűncselekményt is. Az esetekkel összefüggésbe került egy orgazda, akinek pénzmosás bűntette miatt kell felelnie, ő kihallgatását követően jelenleg szabadlábon védekezhet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...