fbpx
-3.2 C
Kecskemét
2023. február 8., szerda

FRISS HÍREK

30 gyorshajtót kapcsoltak le egy este alatt Kecskeméten

A kecskeméti járőrök szombaton éjszaka fokozott ellenőrzést tartottak a város közlekedésbiztonsági szempontból veszélyeztetett területein.

Megyeszékhelyünkön időről időre problémaként merül fel a gyorshajtás, mint az egyik legfőbb baleseti ok. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai e jogsértés megelőzése, valamint a szabálysértések megszakítása érdekében rendszeresen tartanak fokozott ellenőrzést a város különböző területein. Az akciók helyszínének kiválasztásakor az egyenruhások figyelembe veszik egyrészt az állampolgári bejelentéseket, másrészt a közösségi oldalakon fellelhető bejegyzéseket is, ezért 2021. október 23-án este a város szélén elhelyezkedő bevásárlóközpontok térségében állították fel háromlábú mérőműszereiket.

A sebességmérő készülékek sajnos most sem dolgoztak hiába: szombaton este néhány óra alatt 30 olyan autót szűrtek ki a forgalomból, amelyeknek sofőrjei túllépték a megengedett sebességet. A járművezetőkkel szemben a rendőrhatóság közigazgatási bírságot szab ki.

Hasonló cikkünk:  Több milliós kárt okoznak a fatolvajok Kiskunhalason

A balesetek többségének hátterében súlyos szabályszegés áll, de néha egy kisebb hiba is elég ahhoz, hogy tragédia következzen be. A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka, hiszen a sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének.. A gyorshajtás veszélyezteti a közlekedés többi résztvevőjét is, azaz a szabálysértő sofőr a felelőtlen magatartásával nem csupán a saját, hanem mások testi épségét is kockára teszi.   

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...