fbpx

FRISS HÍREK

A volt Tó Hotelből nem lesz magánegészségügyi központ, de akkor mi lesz?

- Advertisement -

Kecskemét közgyűlésének Fideszes többsége, ellenzéki tiltakozás mellett, még július elején döntött arról, hogy zártkörű pályázaton keresztül értékesíti a Tó Hotel területének egy részét, aminek részleteiről többször is írtunk a kecsUP-on.

Az eljárásba egy akkor frissen alakult céget hívtak volna meg egyedüliként, ami az értékes területen magánegészségügyi központot valósított volna meg további magánbefektetőkkel. Az előre kiszemelt cég, a Városi Egészségpark Kft. volt, ami a Kecskemét Városfejlesztési Alap tulajdonában van.

Ennél több információ azonban nem állt rendelkezésre, sem a közgyűlési előterjesztésben, sem az arról szóló közgyűlési vitában, sem a Városfejlesztési Alap nyilvános felületén. A nagyívű fejlesztéssel kapcsolatosan többször is kerestük Dr. Várady Zoltán Zsoltot, a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatóját, aki egyben a Városi Egészségpark Kft. ügyvezetője is.

A fejlesztésről szóló kérdéseinkre választ nem kaptunk, viszont a legutóbbi városi közgyűlésen annyi kiderült, hogy a beadási határidőig, 2021. szeptember 24-ig, a Városi Egészségpark Kft. nem nyújtott be pályázatot. Az indoklásban annyi szerepel, hogy a magánbefektetővel egyeztettek és a beruházás várhatóan másik helyszínen valósul meg. A közgyűlés erre tekintettel a pályázatot eredménytelennek nyilvánította.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A Kik-For Kft.-nál pattog a labda

A terület kiváló adottsága miatt többféle fejlesztési elképzelés született az elmúlt években a Tó Hotel hasznosításáról. Napirenden volt, hogy a helyi labdarúgó akadémia központját egy alapos felújítás után a Tó Hotel épületében helyeznék el. Ez egy 2017-es előterjesztésben szerepel, amit Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz) alpolgármester jegyzett, akárcsak a most érvénytelenített magánegészségügyi központról szóló tervet.

A sikertelen pályáztatás után információink szerint a volt Tó Hotel a KIK-FOR Kft. kezelésébe kerülhet. A labda most a városi ingatlankezelőnél pattog, itt ötletelnek arról, miként hasznosítható megfelelően a városi tulajdonban maradt értékes terület.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...