fbpx
3.7 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

A volt Tó Hotelből nem lesz magánegészségügyi központ, de akkor mi lesz?

Kecskemét közgyűlésének Fideszes többsége, ellenzéki tiltakozás mellett, még július elején döntött arról, hogy zártkörű pályázaton keresztül értékesíti a Tó Hotel területének egy részét, aminek részleteiről többször is írtunk a kecsUP-on.

Az eljárásba egy akkor frissen alakult céget hívtak volna meg egyedüliként, ami az értékes területen magánegészségügyi központot valósított volna meg további magánbefektetőkkel. Az előre kiszemelt cég, a Városi Egészségpark Kft. volt, ami a Kecskemét Városfejlesztési Alap tulajdonában van.

Ennél több információ azonban nem állt rendelkezésre, sem a közgyűlési előterjesztésben, sem az arról szóló közgyűlési vitában, sem a Városfejlesztési Alap nyilvános felületén. A nagyívű fejlesztéssel kapcsolatosan többször is kerestük Dr. Várady Zoltán Zsoltot, a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatóját, aki egyben a Városi Egészségpark Kft. ügyvezetője is.

A fejlesztésről szóló kérdéseinkre választ nem kaptunk, viszont a legutóbbi városi közgyűlésen annyi kiderült, hogy a beadási határidőig, 2021. szeptember 24-ig, a Városi Egészségpark Kft. nem nyújtott be pályázatot. Az indoklásban annyi szerepel, hogy a magánbefektetővel egyeztettek és a beruházás várhatóan másik helyszínen valósul meg. A közgyűlés erre tekintettel a pályázatot eredménytelennek nyilvánította.

Hasonló cikkünk:  Két roncsautó áll hetek óta a 445-ös szélén
Hasonló cikkünk:  Mától februárig bezárnak a kecskeméti kulturális intézmények, megszorítás van

A Kik-For Kft.-nál pattog a labda

A terület kiváló adottsága miatt többféle fejlesztési elképzelés született az elmúlt években a Tó Hotel hasznosításáról. Napirenden volt, hogy a helyi labdarúgó akadémia központját egy alapos felújítás után a Tó Hotel épületében helyeznék el. Ez egy 2017-es előterjesztésben szerepel, amit Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz) alpolgármester jegyzett, akárcsak a most érvénytelenített magánegészségügyi központról szóló tervet.

A sikertelen pályáztatás után információink szerint a volt Tó Hotel a KIK-FOR Kft. kezelésébe kerülhet. A labda most a városi ingatlankezelőnél pattog, itt ötletelnek arról, miként hasznosítható megfelelően a városi tulajdonban maradt értékes terület.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...