fbpx
8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Húszezren a tiszta választásért kezdeményezés indult

- Advertisement -

A 20k22 a Tiszta Választásokért Alapítvány kezdeményezése, mely a kormányváltáson dolgozó pártok és az együttműködő civil szervezetek szavazatszámláló-koordinálását segíti.

A választás napján az ország 3200 településén, több, mint 10 ezer szavazókörben a szavazatszámláló bizottság tagjai végzik a szavazás napjának lebonyolítását és biztosítják annak törvényes felügyeletét. Ennek részeként ők azonosítják a szavazókat, majd szavazólapokat adnak nekik és biztosítják, hogy a szavazás titkos, tiszta, a lebonyolítás törvényes legyen. A nap végén ők végzik a szavazatok számlálását.

Miért van rád szükség?

Magyarországon a demokratikus választásokat – abból a szempontból, hogy szabadok és tisztességesek lennének – széles körben bírálják. A rendellenességek “sikeréhez” nagyban hozzájárult, hogy a korábbi választások során nem valósult meg a szavazókörök kiegyensúlyozott felügyelete, például 2018-ban a szavazókörök több, mint 40 százalékában egyáltalán nem volt, vagy nem volt elegendő (vagyis kettő) szavazatszámláló.

Hasonló cikkünk:  A Fidesz köztársasági elnök-jelöltje ahol tud, segít a Fidesznek

A 20k22 küldetése, hogy a 2022 tavaszán zajló parlamenti választások során mind a 10 300 szavazókörökben két delegálttal legyen jelen, biztosítva ezzel a választások törvényes lebonyolítását.

Ki delegálja a 20k22 által toborzott szavazatszámlálókat?

A szavazatszámlálókat a közös hatpárti jelölő szervezet delegálja, a kezdeményezés ennek koordinálásában segít.

Jelentkezés és további információk:

https://20k.hu/jelentkezz.html

Dr. Mérő László már bejelentette a közösségi médiában, hogy kész csatlakozni szavazatszámlálónak:

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...