fbpx
12.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Rengeteg étel landol a magyarok kukájában – nemzeti szinten 310 milliárd forint veszteséget jelent

- Advertisement -

A Nébih legutóbbi felmérése szerint a magyar háztartások évente 65 kg élelmiszert dobnak ki, aminek fele egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne.

Az európai fogyasztók élen járnak az élelmiszerpazarlásban, hiszen egy évben fejenként átlagosan 92 kg élelmiszert dobnak a kukába. A magyar háztartások az átlagnál takarékosabbnak bizonyultak a Nébih legutóbbi felmérése alapján, amely 65 kg átlagos élelmiszerhulladék termelést mutatott ki, amely fele egy kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna – írja a Nébih Közleményében.

A háztartási élelmiszerhulladék mérési programban való részvételre a Maradék nélkül program honlapján elérhető regisztrációs felületen keresztül lehet jelentkezni a következő két hétben – tájékoztat a hellovidek.hu.

Hasonló cikkünk:  Nagyfokú az aszály az Alföldön már áprilisban - megismétlődhet a tragikus 2022-es év
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...