A Nébih legutóbbi felmérése szerint a magyar háztartások évente 65 kg élelmiszert dobnak ki, aminek fele egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne.
Az európai fogyasztók élen járnak az élelmiszerpazarlásban, hiszen egy évben fejenként átlagosan 92 kg élelmiszert dobnak a kukába. A magyar háztartások az átlagnál takarékosabbnak bizonyultak a Nébih legutóbbi felmérése alapján, amely 65 kg átlagos élelmiszerhulladék termelést mutatott ki, amely fele egy kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna – írja a Nébih Közleményében.
Egy átlagos magyar állampolgár évente több mint 32.000 forintot pazarol el élelmiszerhulladék formájában, amely nemzeti szinten 310 milliárd forint veszteséget jelent.
A háztartási élelmiszerhulladék mérési programban való részvételre a Maradék nélkül program honlapján elérhető regisztrációs felületen keresztül lehet jelentkezni a következő két hétben – tájékoztat a hellovidek.hu.