fbpx
0 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

200 millió forintért semmisít meg 5 milliárd forint értékű, lejárt PCR-tesztet a kormány

- Advertisement -

Közel 5 milliárd forint értékű, tavaly beszerzett és időközben lejárt PCR-teszt megsemmisítését rendelték el a Jelen információi szerint. A lap úgy tudja, a tesztek leselejtezését az Országos Kórház Főigazgatóság rendelte el, a munkát pedig a SEPTOX Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft. végzi.

A több milliárd forintnyi PCR-teszt beszerzését a Külügyminisztérium bonyolította. A Jelen azt írja, a Fosun típusú tesztből – aminek darabja 6070 forint volt – 3,4 milliárd forintért vásárolt a külügy. Ezek idén tavasszal jártak le, de ezeken felül vásároltak 161 millióért a Clinomics termékéből is, darabját 2593 fortintért, de ezek a tesztek is idén tavasszal jártak le. Ahogy a Maccura tesztjei is idén áprilisban jártak le – ezekből a Jelen szerint 1,355 milliárdért vásárolt a külügy, 4106 forintos darabáron.

Hasonló cikkünk:  A kormány eltitkolta volna, de az Ítélőtábla döntött: ki kell adni az operatív törzs jegyzőkönyveit

Ezeket a teszteket semmisítik meg most a lap információi szerint darabonként 206 forintért, így az ötmilliárd fortint értékben vásárolt és fel nem használt tesztek eltüntetése most több mint 200 millió forintba kerül. Vagyis ahelyett, hogy ingyen teszteltek volna velük, ezeket a teszteket legyártatták, idehozatták, kifizették, tárolták, majd most még több pénzt költenek a megsemmisítésükre.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság nem cáfolta a Jelen értesülését, de csak annyit közöltek, hogy a lap kérdéseinek megválaszolása veszélyeztetné feladatai ellátásában az Állami Egészségügyi Tartalékot kezelő szervet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...