fbpx

FRISS HÍREK

A vágóhídtól mentették meg Mamit, a nyugdíjas tehenet

- Advertisement -

A 900 kilós tehén egy lakiteleki farmon tölti megérdemelt nyugdíjas éveit. Nem volt korábban annyira magától értetődő, hogy Mami békés legelésre, vidéki, friss levegőre ítéltetett, ám hála Ágnesnek és családjának, Mami megmenekült a rideg vágóhídtól.

– Vágóhídra küldték volna Mamit a korábbi gazdái, mert csökkent a tejtermelési képessége. Úgy tudom, egész életében egy istállóban kikötve szolgálta az embereket. Éreztem, hogy nem ezt érdemli. Csak ellet és ellett, tejet adott folyamatosan, miközben a borjait elvették tőle, majd megfosztották volna az életétől – kezdte lapunknak Ágnes, aki egy sajtkészítő tanfolyamon vett részt tavaly, ott ismerkedett meg Mamival is.

– Az egyhetes tanfolyam alatt barátkoztam össze Mamival. A kurzus vezetője azt mondta nekem, 11 évesen már nagyon öreg, tulajdonképpen hasznavehetetlen. Hazamentem és megbeszéltem a férjemmel, hogy hozzuk el, vegyük magunkhoz őt. Rettentően jámbor, szelíd állatról van szó, nem tudtam volna elviselni, ha vágóhídra küldik, így hát többet kínáltam érte, mint a vágóhíd – folytatta történetüket a négygyermekes édesanya.

Hasonló cikkünk:  Már hat körzetben nincs felnőtt háziorvos Kecskeméten

Mami egész életét egy 50 centis kötélen töltötte. Felemelő érzés volt számára, amikor új otthonába került, ahol bármerre néz, csak zöld legelőket lát.

– A legfelemelőbb pillanat az volt, amikor először kiment a legelőre, ahol felmérte, mekkora tér van előtte. Életében először szaladhatott arra, amerre csak szeretett volna. Olyan volt, mint egy kis dinoszaurusz, remegett a föld, ahogyan futott – mesélte meghatódva Ágnes.

Az anyuka mind a négy gyermeke, Csenge, Bendegúz, Borbála és Boldizsár is elfogadta Mamit, sőt, még fejni is megtanultak, hála neki. Maminak akkora a szíve, mint a termete: bölcs öregként, higgadtan irányítja a többi bocit és a tanya különböző kis állatait.

– Én egy panelból költöztem tanyára. Mami volt az, aki mindenre megtanított. Hálás vagyok a higgadtságáért, hiszen mindig nagyon ügyelt és ügyel arra, hogy véletlenül se ártson nekem. Hagyja magát simogatni, egy igazi jámbor, kedves, jószívű állat, aki megérdemli a friss levegőt és a zöld legelőket.

blikk.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...