fbpx
17 C
Kecskemét
2023. március 20., hétfő

FRISS HÍREK

EP-delegáció: Magyarországon a helyzet inkább romlott

Magyarországon a helyzet 2018 óta nem javult, inkább romlott, ezt állapította meg az Európai Parlament őszi delegációja a jogállamiság helyzetéről.

Népszava cikke szerint a szerzők a 2018-as Sargentini-jelentés elfogadása óta eltelt időszak változásait veszik számba, és várhatóan ajánlásokat fogalmaznak meg.

Mint írják, továbbra is is komoly aggodalmak merülnek fel az igazságszolgáltatás függetlenségét és a médiaszabadságot fenyegető veszélyek miatt.

Úgy tűnik, hogy a széles körben elterjedt korrupció párhuzamos állam kialakulásához vezetett, ami független igazságszolgáltatási rendszer hiányában szinte lehetetlenné teszi a fellépést. A Pegasus-ügy rávilágított, hogy aktivistákat, újságírókat és ügyvédeket fokozott állami megfigyelés alá vontak

– fogalmaznak.

A kritikával ugyanakkor a héttagú delegáció két, a szélsőjobb illetve a konzervatív csoporthoz tartozó tagja nem ért egyet.

Hasonló cikkünk:  A legfrissebb demográfiai adatok szerint öregedik a magyar népesség

A Magyarországon folytatott eszmecserékről úgy fogalmaznak, a legtöbb eszmecsere konstruktív volt, a látogatókat nem minden tárgyalópartner fogadta szívesen, és a

hivatalos küldöttséggel szemben megnyilvánuló ellenségesség nem igazán segítette elő a nyílt párbeszédet és az őszinte együttműködést.

A cikkben elékeztetnek, a vizitelő képviselőktől többen is számon kérték, hogy milyen felhatalmazás alapján tárgyalnak Magyarországon, amikor a Sargentini-jelentés által elindított jogállamisági eljárás kikerült az Európai Parlament ellenőrzése alól, és három éve a kormányok képviselőiből álló tanács napirendjén van.

Hasonló cikkünk:  Milyen kereskedő robotokat használhatunk a kriptovaluta kereskedéshez?

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...