fbpx

FRISS HÍREK

Félprofi gurulóállvány, a köztes megoldás

- Advertisement -
A gurulóállványok kategorizálása

A gurulóállványokat több különböző kategóriába sorolhatjuk tulajdonságaik, illetve ehhez kapcsolódóan felhasználási területei alapján is. Az állványok mindegyike ugyanazt a célt szolgálja: magaslati munkabiztonság. Mi alapján kategorizálhatunk?

Talán furcsának tűnhet, hogy egy ilyen, viszonylag egyszerű eszközparkot is további csoportokra bonthatunk, ugyanakkor fontos funkcióval bír. A gurulóállványok esetén sem mindegy ugyanis, hogy milyen felhasználási területen, illetve intenzitással szeretnénk azt igénybe venni. A közös pont a biztonságos alap a magasban végzendő munkáknál, de ez a magasság sem mindegy, ahogy a felépítmény anyaga, tanúsítványai és egyéb strukturális tulajdonságai sem.

gurulóállványok alapvetően három fő kategóriába sorolhatók: ház körüli, barkács célokra alkalmas modellek, illetve félprofi és profi állványok. Ezen kategóriák tulajdonképpen jól le is fedik, hogy az egyes állványok milyen célokra és felhasználási intenzitásra lettek tervezve. A ház körüli munkákhoz, illetve a profi kivitelezéshez alkalmas állványok esetén ez jobban körvonalazódik, ugyanakkor a félprofi állványok is egy kifejezetten népszerű kategóriát képviselnek. Ám mégis mit lehet tudni erről a köztes kategóriáról?

Ég és föld között

A három említett kategória alsó lépcsőfokán helyezkednek el a ház körüli kisebb feladatokhoz alkalmas gurulóállványok. Ezek jellemzően alacsonyabb munkamagassággal bírnak, mely ezekhez a feladatokhoz elegendő, de komolyabb munkákhoz már túl alacsonyan lenne a léc. Ezek olcsó, költséghatékony modellek, melyek senki számára nem jelentenek komolyabb befektetést, ugyanakkor rendkívül hasznos kiegészítői lehetnek a háztartásnak.

Hasonló cikkünk:  Európai és régiós összevetésben sem remekel a magyar átlagnyugdíj

A profi gurulóállvány a kategóriák nagyágyúja profi kivitelezők számára, hiszen a komolyabb építési és felújítási munkák során is megállja a helyét. Tekintélyes munkamagassága mellett anyaghasználatában is kiemelkedő. A jellemzően alumíniumból készült váz stabilitást ad, de egyben mobilissé is teszi az eszközt, mely az ilyen munkák során nélkülözhetetlen. Ezek az állványok már a legkomolyabb biztonságtechnikai előírásoknak is megfelelnek, melyek jogi szinten kötelezőek is a munkáltatók számára. És e kettő kategória közé ékelődnek be a félprofi állványok.

Az állványok a legkisebbtől a legnagyobb munkákig segítségünkre lehetnek
Az állványok a legkisebbtől a legnagyobb munkákig segítségünkre lehetnek

Mesterek barátja

A félprofi állványok sokkal inkább tendálnak magasabban jegyzett társaik felé, mint a ház körül használatos gurulóállványok. Anyaghasználatuk, mobilitásuk és struktúrájuk egyaránt a profi állványokat idézik, ugyanakkor munkamagasságban elmaradnak tőlük. Ez persze nem véletlen, hiszen a célcsoportot is ez alapján sikerült belőni. A félprofi gurulóállványok azon mesteremberek számára jelenthetnek megoldást, akik napi szinten dolgoznak az állványokon, ugyanakkor nincs szükségük a drágább, teljesen profi megoldásra.

Ebben az esetben a mobilitás még fontosabb, hiszen jellemzően a mesteremberek is folyamatos mozgásban vannak. Házról-házra járnak és végzik munkájukat így fontos, hogy az állvány is könnyen szállítható legyen. A félprofi állványok sok esetben moduláris felépítésűek, így szállításkor kis helyet foglalnak és az adott munka alapján testreszabhatók. Ez a kategória tehát bár átmenetinek tűnhet mégis fontos szegmensét képezi a gurulóállványok kínálatának.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...