fbpx
13 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

Józsa Bálint parkosítaná Kecskemét sztyeppéjét, a Március 15. utcát

Aki a Széchenyiváros egyik legnagyobb utcáján, a Március 15. utcán sétál az elhanyagoltságot látja: elszáradt facsemetéket, megsárgult, gazos, kitaposott gyepet. A nyári kánikulában semmilyen árnyékot biztosító hely nem található.

„Ezek jellemzik a Március 15. utcát, Kecskemét sztyeppéjét”

Józsa Bálint (Szövetség) önkormányzati képviselő azon interpellációja szerint, amiben a körzet képviselője arról faggatja Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz) polgármestert, hogy az említett utca miért nem egy parkosított, kutyabarát, fás, árnyékos, ülőhelyekben gazdag közösségi tér.

A képviselő azt hiányolja, hogy a Széchenyivárosban nem alkalmazzák az egységes városkép elvét. Ezért azt indítványozta, hogy a következő költségvetési ciklusban az önkormányzat különítsen el forrást erre a célra.

A Széchenyivárosban lakók emlékezhetnek még, hogy a Március 15. utcán 2015 őszén vágták ki nyárfákat a Pajzs utca – Kristály tér közötti szakaszon, hogy helyükbe hársfákat, gyertyánt, gyümölcsfákat telepítsenek. A Pajzs utca – Nyíri út közötti részt, ahol nemes nyárfák vannak, az eredeti tervek ellenére végül nem vágták ki. A Kristály tér felújítása időközben megtörtént, ahol fákat ültettek és árnyas kiülőket is létesítettek.

Hasonló cikkünk:  Szombaton jön a Fradi, a KTE szurkolói közösen vonulnak a városközponttól a stadionig

Kristály tér a Széchenyivárosban – 2021. november / Fotó: kecsup.hu

Egyelőre nincs pénz

A polgármester válaszában közli Józsával, hogy a 2017-ben elfogadott Települési Arculati Kézikönyv (TAK) a lakótelepek és a zöldfelületek vonatkozásában számos fejlesztésekre vonatkozó ajánlásokat tesz. Másik két dokumentumra is hivatkozik a polgármester, az Integrált Településfejlesztési Stratégiára (ITS), illetve a Településfejlesztési Koncepcióra (TFK), amiben azonos tervek szerepelnek a Széchenyivárosban, mint amit Józsa hiányol.

Hasonló cikkünk:  Műemlékek között járunk, de nem is tudunk róla

Minden bizonnyal Józsa azért interpellált, hogy megkérdezze, mikor történik előrelépés az említett területen. A polgármester hosszabb válasza erre az, miután az ITS-ben megjelent a terület komplex rehabilitációjának a terve, azután elkezdődhet a Széchenyiváros egyes területrészei fejlesztéseinek tanulmány-, koncepció- és végül kiviteli tervezése. A rövidebb válasz pedig az, akkor újulhat meg a Március 15-e utca, ha lesz forrás. Hogy honnan, arra a polgármester nem tért ki.

A közgyűlési vita azzal zárult, hogy Józsa felajánlotta a későbbiekben a közös gondolkodást a területfejlesztésében, amire Szemereyné Pataki Klaudia számít is, mivel elindult az ITS felülvizsgálata és a következő 7 éves ciklus projektelemeibe emelnék be a Március 15-e utca fejlesztését.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...