fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Kínából rendelt rendkívül veszélyes kábítószerrel kereskedett két férfi

- Advertisement -

A Kecskeméti Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt két férfi ellen, akik 2020-ban kétszer rendeltek Kínából „kristályt” azért, hogy azt Kecskeméten értékesítsék. A drogot mindkét alkalommal lefoglalták, másodszor a cukorra kicserélt drog átvétele közben a rendőrök elfogták a dílereket.

A vádirat szerint a két büntetett előéletű kecskeméti férfi 2020 nyarán megegyezett abban, hogy interneten keresztül Kínából designer drogokat rendelnek, hogy azokat Kecskeméten értékesítsék. Ezután háromszor legalább 10 gramm drogot rendeltek mintaként, melyeket közösen elfogyasztottak.

A mintavásárlások után a vádlottak Kínából interneten keresztül 1 kg „kristály” fantázianevű drogot rendeltek. A rendelés során egy másik személy nevét és a lakóhelyüktől eltérő kecskeméti címet adtak meg. 2020. augusztus 25-én meg is érkezett a „csomag”, de azt a posta gyanúsnak találta, ezért a rendőrök lefoglalták.

A férfiak ezután tovább 1 kg „kristályt” rendeltek Kínából. A rendelés során fiktív nevet és fiktív kecskeméti címet adtak meg. A csomag 2020. október 12-én érkezett meg, de a posta értesítése alapján a rendőrök lefoglalták.

Hasonló cikkünk:  Vidéki Magyarország – Történetek az állatvédelem nyomorúságáról és örömeiről

A nyomozók – hogy elfogják a dílereket – tárgy és vegyszercsapdát telepítettek a csomagra, a „kristályt” pedig cukorra cserélték ki. A két gyanútlan vádlott 2020. október 15-én a posta futárától egy kecskeméti parkolóban vette át a „drogot”, ami után a nyomozók lecsaptak rájuk.

A két vádlott azonban nem állt meg az autóval a rendőrök jelzésére, nagy sebességgel menekülni kezdtek. A „drogot” pedig kidobták az autóból. Végül a rendőrök elfogták őket. A vádlottak által rendelt „kristály” hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiséget.

Az egyik férfinél a házkutatás során a rendőrök marihuánát is találtak, vele szemben kábítószer birtoklásának vétsége miatt is indult eljárás, amit ettől az ügytől elkülönítettek.

A járási ügyészség a vádlottakat bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének kísérletével vádolja. A többszörös visszaeső vádlottal szemben az ügyész végrehajtandó fegyház, míg a visszaesőnek minősülő bűntársával szemben végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta azzal, hogy a közügyek gyakorlásától mindkettejüket el kell tiltani. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

ugyeszseg.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...