fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Közel 10 milliót csalt ki a hitegető kőműves

- Advertisement -

Elvállalta és kifizettette a kőműves munkákat egy kecskeméti vállalkozó, de azokat sosem fejezte be, így közel 10.000.000 forintot csalt ki az emberektől. A megyeszékhely rendőrei elfogták és őrizetbe vették a csalót.

Lakásfelújítással bíztak meg egy kecskeméti céget 2019. tavaszán. Az ügyvezető és egyik alkalmazottja márciusban felmérte a munkát, és szerződést kötött az ingatlan tulajdonosával. A felek valamivel több mint két és fél millió forintban állapodtak meg, valamint abban, hogy a munkálatokat május végére befejezik. A felújítást el is kezdték a szakemberek, valamint apránként beszedtek több mint három millió forintot alapanyagra és munkadíjakra, ám a munkálatok félben maradtak. A megbízó kérte a vállalkozót, hogy fejezzék be a munkát, azonban azt a választ kapta, hogy a kapott pénzt másra költötték. A lakás tulajdonosa ezután ügyvédhez fordult, akinek a közreműködésével ismét megállapodást kötöttek a felek: a vállalkozó a munkát júliusig elejéig elvégzi, ellenkező esetben onnantól kezdve napi 30.000 forint kötbért kell megfizetnie, továbbá a félmillió forint többletköltséget vissza kell utalnia. A felújítás ezután sem folytatódott, így a megbízónak lassan biztossá vált, hogy átverték.

A rendőrségre másik három bejelentés is érkezett csalásról, amelyeknél az elkövetési módok közel egyformának bizonyultak. Kiderült, hogy az eseteknél a cég vezetője más-más néven mutatkozott be, de szinte minden alkalommal kifizettette a munkát, amit nem fejezett be. Az egyik alkalommal egy 65 éves asszonyt vert át. Az idős nő megbízta a háza felújításával, azonban azt félbe hagyta, mondván, hogy annyi mindent kéne még rajta csinálni, amiért érdemesebb eladni az ingatlant. A férfi árulni kezdte a házat az asszony tudta nélkül, ami 6,5 millió forintért elkelt. Ezután meggyőzte a nőt, hogy adja át neki ezt az összeget, majd egy másik településre költöztette egy gáz és villany nélküli házba, amit a kapott összeg töredékéért vásárolt. A férfi ígéretet tett, hogy a fentmaradó 4,6 millió forintból felújítja az omladozó ingatlant, ami azóta sem történt meg.

Hasonló cikkünk:  Magyar felhőkarcolók: a vidék legmagasabb lakóházai, ma is álló tornyok

A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálta a bűncselekményeket, majd 2021. november 16-án őrizetbe vették az üzletszerű csalásokkal gyanúsítható 39 éves férfit. A Kecskeméti Rendőrkapitányság egyenruhásai gyanúsítottként hallgatták ki a helybélit és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

police.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...