fbpx

FRISS HÍREK

Márki-Zay egyre népszerűbb a Republikon szerint

- Advertisement -

Csökkent a nagy pártok támogatottsága, a kis pártok viszont erősödtek mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében: a Fidesz támogatottsága két százalékpontot esett vissza a teljes népesség körében (34-ről 32 százalékra) – derült ki a Republikon kutatásából, amit a Telex közölt.

Gyengült két százalékpontot a DK is, így jelenleg 12 százaléknál tartanak, veszített népszerűségéből a Jobbik és az MSZP is (egy-egy pontot), így a Jobbik kilenc, az MSZP öt százalékon áll. Stagnál a Momentum, ők hét százaléknál tartanak, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pedig felért az LMP mellé, két-két százalékuk van. Javított a Párbeszéd is, egy százalékról háromra ugrottak és minimális erősödés a Mi Hazánknál is megfigyelhető: egyről két százalékra nőttek. Nőtt a bizonytalanok aránya is: 22 százalék helyett már 24 százaléknál tart.

Októberben a Republikon vizsgálta Orbán Viktor és Márki-Zay Péter népszerűségét is. A felmérésben megkérdezettek 88 százaléka tudott véleményt mondani Orbánról, 71 százaléka Márki-Zayról, vagyis a kormányfő még mindig ismertebbnek számít. Akik viszont ismerik, azok 55 százaléka kedveli inkább Márki-Zayt és csak 43 Orbánt. (Vagyis: Orbánt kedveli: 43 százalék és nem kedveli 57 százalék, Márki-Zayt kedveli 55 százalék és elutasítja 45 százalék.)

Hasonló cikkünk:  Az egyetemisták fele külföldi munkát vállalna a diploma után

Ami viszont igazán szembetűnő, hogy a Republikon adatai szerint a bizonytalan szavazók körében Orbán népszerűsége csak 33 százalékon áll, Márki-Zayt viszont a bizonytalanok 66 százaléka támogatja. A két politikus közül Márki-Zay minden korosztályban ötven százalék feletti népszerűségi mutatót produkált, Orbán mindenhol ötven százalék alatt maradt, azonban a 60 év felettieknél elérte a 49 százalékot is.

Márki-Zay népszerűbb Budapesten, a megyeszékhelyeken és a vidéki városokban is, míg a községekben Orbán és az ellenzéki jelölt szinte fej-fej mellett állnak a kutatás szerint. A felmérés megállapította, hogy Márki-Zay személyének magasabb a társadalmi elfogadottsága, valamint a bizonytalanok között is nagyobb tartalékokkal bír, mint Orbán Viktor.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...