fbpx

FRISS HÍREK

Szigorú politikus; Kizsákmányolt Velencei-tó; 3 perc alatt Miskolcról Kassára; Választási csalás? – lapszemle

- Advertisement -

Túlélheti-e a Velencei-tó ezt a mértékű kizsákmányolást? és 3 perc alatt jutunk el Miskolcról Kassára. Vidéki lapszemle.

Ugytudjuk.hu: Figyelmeztetésben részesítették a védőnőt, aki beengedte a gyermekrajz festőket a Kőszegi Egészségházba

Még augusztusban számolt be arról az Ugytudjuk.hu, hogy önkéntesek festették ki a kőszegi Egészségház gyermekorvosi rendelőjének falait. A vidám színek el is nyerték a többség tetszését, ám nem mindenkiét. Kőszeg szigorú városvezetője, Básthy Béla (Fidesz-KDNP) ugyanis arról számolt be, hogy szerinte a festők illetéktelenül tartózkodtak az Egészségházban, emiatt előbb rendőrségi feljelentést fontolgatott, majd később belső vizsgálatot rendelt el. A lap megkérdezte, hogy hogyan zárult a vizsgálat. Kiderült: az intézmény vezetője figyelmezetében részesítette azt a védőnőt, aki beengedte a gyermekrajzok készítőit. 

Jövő TV: Túlélheti-e a Velencei-tó ezt a mértékű kizsákmányolást?

Volt itt már kisebb nagyobb terület eladása a közvetlen part mentén, parkoló bérbeadása ‘barátoknak’ évenként 55 ezer forintér, utána betonfalat emeltek az agárdi szabadstrand mentén, máshol kerítést húztak, több tonna hal pusztult el, aztán egy hónappal később a halpusztulás megismétlődött, és persze a döglött haltetemekből lakmározó madarak is hullásnak indultak, mindemellett ugye nem mellékes tény, hogy a tó jó pár négyzetkilométert elveszített a területéből ugyanis ki van száradva és nem pótolják a vizet. Most Eötvös Pál Árpád gárdonyi képviselő vezetett körbe minket és tárta elénk a tavat érintő problémák sokaságát.

Borsod24: Így “juthat el” három perc alatt Miskolcról Kassára | videó

Természetesen nem lehet eljutni három perc alatt Borsod megyeszékhelyéből a szlovák határon túl elhelyezkedő Kassára, hacsak nincs sugárhajtású repülőnk.

Viszont mi megtettük autóval az M30-as legújabb szakaszán, ami 45 percet vett igénybe. A – mondhatni még friss – autópályán tett utunkat fedélzeti kamera segítségével rögzítettük, majd az unalom elkerülése végett fel is gyorsítottuk.

Háromperces videónkban megnézheti ön is az M30-ast Miskolctól egészen Kassáig.

bahir.hu: Választási csalással vádolták meg Nemes Balázst, a Momentum pécsi elnökét

Névtelen levelet kaptunk, ahol választási csalással vádolták meg Nemes Balázst, a Momentum pécsi elnökét. A levél alaposan bemutatta a kialakult helyzetet, és azt is, ahogy a Momentum pécsi elnöke egyáltalán nem áll ki a meghurcolt Momentum-frakció mellett. 

kecsup.hu: Újragondolnák a kecskeméti civilek az avarkezelést – hol maradjon és honnan vigyük el?

A lehullott falevélre egyre többen nem, mint elszállítandó hulladékra tekintenek, hanem a körforgásban lévő élet egy alkotó elemére, amit a legközelebbi helyszínen szükséges visszajuttatni a talajba. A zöldfelületek csökkenése Kecskeméten is aggasztó probléma. 10 év alatt ugyanis több mint 20 százalékkal csökkent Kecskeméten a zöldfelületek nagysága.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...