fbpx
4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

2022 nyaráig meghosszabbították a veszélyhelyzetet

- Advertisement -

Az Országgyűlés ma több mint harminc ügyben tart szavazást, a parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbításáról is döntöttek. A kormánypárti képviselők – miután az ellenzékiek nem vettek részt a szavazáson – jövő év nyaráig meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet.

A kormány 2022. június elsejéig hosszabbította meg a veszélyhelyzetet.

A Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által jegyzett, a veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló törvényjavaslatot 133 igen, két nem szavazattal és egy tartózkodás mellett fogadták el a képviselők. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, a kormány kezdeményezni fogja a veszélyhelyzet korábbi megszüntetését – olvasható a törvény indoklásában.

A veszélyhelyzetet már többször meghosszabbította a kormány, legutóbb 2022 januárjáig. Az új hosszabbítás értelmében tovább hosszabbodik 2021 tavasza után lejárt okmányok érvényessége, ezúttal 2022. június 30-ig. Kivétel a védettségi igazolvány, amely a megjelölt lejáratig érvényes. Lehetőség lesz továbbra is arra, hogy az otthon dolgozó munkavállaló havonta a minimálbér 10 százalékáig adómentesen költségtérítést kapjon. Meghosszabbodik az egészségügyi dolgozók utazási kedvezménye, ők a veszélyhelyzet megszűnése után még 14 napig ingyen utazhatnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...