fbpx

FRISS HÍREK

A kecskeméti polgármester a kulcsa, hogy megismerjük a helyi fertőzöttségi adatokat

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért frakció Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármesterhez fordult, akitől azt kéri a kecskeméti ellenzéki frakció, hogy kérjen rendszeresen tájékoztatást a Kecskeméten történt koronavírus fertőzöttek számáról. Sajtóközleményükben a NAIH-ra hivatkozva azt is írják, hogy a települési fertőzöttségi adatok megismerése közérdek és a polgármestereket tájékoztatási kötelezettség terheli. A közleményt szó szerint közöljük.

COVID-19: a számok ismerete szükséges a kecskeméti polgármesternek és a lakosságnak is

Közérdekű adat, hogy mennyi koronavírus-fertőzöttet tartanak számon egy településen, így Kecskeméten, és ha ezt kéri a polgármester, ki kell adni neki. Erről szól a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) 2021. november 11-én közölt állásfoglalása.

A Hatóság egyértelműen kimondja, hogy „a települési fertőzöttségi adatok megismeréséhez fűződő közérdek jelentős, a számok ismerete szükséges mind a polgármestereknek, mind pedig a lakosságnak ahhoz, hogy a járvány elleni védekezésüket illetően megalapozott döntéseket tudjanak hozni.” A polgármestereket pedig az Infotv. szerint a közösség felé tájékoztatási kötelezettség terheli.

Hasonló cikkünk:  Büdösre, elviselhetetlen szúrós szagra panaszkodnak a Kisfáiban lakók

A Szövetség a Hírös Városért frakció nevében ezért Szemereyné Pataki Klaudia Polgármesterhez fordultunk, hogy kérjen részletes tájékoztatást 2021. szeptember 1-je utáni időszakban, Kecskeméten történt koronavírus fertőzöttek számáról, ezt tegye meg heti rendszerességgel, és az adatokat tegye közzé a kecskemet.hu oldalon.

A koronavírus-járvány elleni védekezés közös feladatunk. A vírus nem válogat, ezért mindannyiunknak felelősségteljesen kell eljárni és minden információt megadni a járvány sikeres kezeléséhez.

Kecskemét, 2021. december 1.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület
képviselőcsoportja

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...