fbpx
2.4 C
Kecskemét
2022. január 27., csütörtök

FRISS HÍREK

A kecskeméti polgármester a kulcsa, hogy megismerjük a helyi fertőzöttségi adatokat

A Szövetség a Hírös Városért frakció Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármesterhez fordult, akitől azt kéri a kecskeméti ellenzéki frakció, hogy kérjen rendszeresen tájékoztatást a Kecskeméten történt koronavírus fertőzöttek számáról. Sajtóközleményükben a NAIH-ra hivatkozva azt is írják, hogy a települési fertőzöttségi adatok megismerése közérdek és a polgármestereket tájékoztatási kötelezettség terheli. A közleményt szó szerint közöljük.

COVID-19: a számok ismerete szükséges a kecskeméti polgármesternek és a lakosságnak is

Közérdekű adat, hogy mennyi koronavírus-fertőzöttet tartanak számon egy településen, így Kecskeméten, és ha ezt kéri a polgármester, ki kell adni neki. Erről szól a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) 2021. november 11-én közölt állásfoglalása.

A Hatóság egyértelműen kimondja, hogy „a települési fertőzöttségi adatok megismeréséhez fűződő közérdek jelentős, a számok ismerete szükséges mind a polgármestereknek, mind pedig a lakosságnak ahhoz, hogy a járvány elleni védekezésüket illetően megalapozott döntéseket tudjanak hozni.” A polgármestereket pedig az Infotv. szerint a közösség felé tájékoztatási kötelezettség terheli.

Hasonló cikkünk:  COVID-19: 195-en hunytak el hétfőn
Hasonló cikkünk:  Már lehet regisztrálni a gyerekek oltására

A Szövetség a Hírös Városért frakció nevében ezért Szemereyné Pataki Klaudia Polgármesterhez fordultunk, hogy kérjen részletes tájékoztatást 2021. szeptember 1-je utáni időszakban, Kecskeméten történt koronavírus fertőzöttek számáról, ezt tegye meg heti rendszerességgel, és az adatokat tegye közzé a kecskemet.hu oldalon.

A koronavírus-járvány elleni védekezés közös feladatunk. A vírus nem válogat, ezért mindannyiunknak felelősségteljesen kell eljárni és minden információt megadni a járvány sikeres kezeléséhez.

Kecskemét, 2021. december 1.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület
képviselőcsoportja

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...