fbpx

FRISS HÍREK

Egy hónapra leállt a kecskeméti Mercedes-gyár

- Advertisement -

Előrehozták az idei karácsonyi üzemszünetet „a változó alkatrészellátási helyzet” miatt. Péntektől egy hónapra leállt a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban. Január 12-én indulhat be ismét a termelés – derült ki a vállalat közleményéből.

A Mercedes szerint a német és Németországon kívüli személyautó- és motorgyárakban az idei téli leállás a korábbi évekhez hasonlóan több hétig fog tartani, azonban ezek kezdési és a befejezési időpontok helyszínenként eltérőek lehetnek. A kecskeméti üzem „a folyamatosan változó alkatrészellátási helyzethez igazodva az 50. naptári héttől módosítja termelési tervét”, és előre hozta a karácsonyi szünetet. Amíg a gyárban szünetel a termelés, addig karbantartási és átépítési munkákat végeznek, erősítette meg a hírt több helyi és országos portál is.

36 ezerrel kevesebb Suzuki készül idén Esztergomban

A chiphiány okozta termeléskiesés komolyan érinti a hazai autógyártást. Emiatt többek között 25 százalékkal kevesebb új autó gördül ki 2021-ben az esztergomi Suzuki gyárból.

A tervezett 143 ezernél 25 százalékkal, azaz körülbelül 36 ezerrel kevesebb autót gyárt a magyarországi Suzuki gyár 2021-ben, írja a Világgazdaság. A visszaesés oka a globális chiphiány miatti termelési leállásokban keresendő.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...