fbpx

FRISS HÍREK

Miért annyira népszerű a padlófűtés?

- Advertisement -

Az utóbbi években az egyik legnépszerűbb megoldássá nőtte ki magát.

Nem hiába, komolyabb régészeti vagy történelmi ismeretek nélkül is tudhatjuk, hogy a rómaiak is használtak padlófűtést, még ha nem is a mai formájában, hanem a járófelület alatt elvezetett csatornákban folyó termálvíz formájában. Ma ezt némileg problémás lenne megoldani, de a technológia fejlődése lehetővé tette, hogy ma már akár elektromos padlófűtéssel is élvezhessük a lábunk alatti kellemes meleget.

Ahogy a régiek is tudták, a padlófűtés egy nagyon komfortos, hatékony fűtési eljárás. Amikor a telepítésre kerül a sor, akkor nagy előnye a vizes rendszerekkel szemben az elektromos fűtőszőnyegeknek, hogy gyakorlatilag bármilyen felületre fektethetőek, akár a burkolat megbontása nélkül is. De visszatérve a népszerűség kérdésére, a hagyományos radiátor a hideg és meleg levegő folyamatos keringetésével éri el, hogy a hőmérséklet emelkedjen, eközben viszont a szobában lévő port is folyamatosan mozgásban tartja. Ezzel szemben a padlófűtés egyenletes hőelosztással működik, ráadásul a hatékonysága is jobb, hiszen a hőérzetünk más az esetében, nem kell olyan magasra tekernünk a hőmérsékletet, mivel nem a levegőt, hanem közvetlenül minket fűt a rendszer. A harmadik generációs intelligens fűtőfólia az infrasugárzás segítségével melegít, aminek további egészségügyi előnyei vannak amellett, hogy a szállóporral nem kell számolni a használatakor. Ez a fűtőfilm akár mennyezeti, de falfűtésként is működik, sőt kültérre is alkalmas, igazán sokoldalú megoldás. Ezek a modern elektromos rendszerek nem tartalmaznak olyan alkatrészeket, amik meghibásodhatnának, ezért az esetükben nem kell karbantartási költséggel számolni. Mindemellett a fűtőfólia élettartama legalább harminc év, mindez kezelés és utólagos költségek nélkül.

Hasonló cikkünk:  Magyar és Tisza ezentúl együtt jár - pártot választott Magyar Péter

A padlófűtés tehát azért olyan népszerű, mert egy kellemes, egyenletes elosztású stabil hőmérsékletet biztosít az adott helyiségben. A telepítési költségek jócskán megtérülnek, arról nem is szólva, hogy akár napkollektorral is kombinálhatjuk az energiaellátásukat, így kifejezetten takarékos választást jelentenek. Végül pedig az sem elhanyagolható, hogy a látványa kifogástalan, tekintettel arra, hogy a padló alatt van.

(x)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...