fbpx
4.1 C
Kecskemét
2022. január 19., szerda

FRISS HÍREK

Miért annyira népszerű a padlófűtés?

Az utóbbi években az egyik legnépszerűbb megoldássá nőtte ki magát.

Nem hiába, komolyabb régészeti vagy történelmi ismeretek nélkül is tudhatjuk, hogy a rómaiak is használtak padlófűtést, még ha nem is a mai formájában, hanem a járófelület alatt elvezetett csatornákban folyó termálvíz formájában. Ma ezt némileg problémás lenne megoldani, de a technológia fejlődése lehetővé tette, hogy ma már akár elektromos padlófűtéssel is élvezhessük a lábunk alatti kellemes meleget.

Ahogy a régiek is tudták, a padlófűtés egy nagyon komfortos, hatékony fűtési eljárás. Amikor a telepítésre kerül a sor, akkor nagy előnye a vizes rendszerekkel szemben az elektromos fűtőszőnyegeknek, hogy gyakorlatilag bármilyen felületre fektethetőek, akár a burkolat megbontása nélkül is. De visszatérve a népszerűség kérdésére, a hagyományos radiátor a hideg és meleg levegő folyamatos keringetésével éri el, hogy a hőmérséklet emelkedjen, eközben viszont a szobában lévő port is folyamatosan mozgásban tartja. Ezzel szemben a padlófűtés egyenletes hőelosztással működik, ráadásul a hatékonysága is jobb, hiszen a hőérzetünk más az esetében, nem kell olyan magasra tekernünk a hőmérsékletet, mivel nem a levegőt, hanem közvetlenül minket fűt a rendszer. A harmadik generációs intelligens fűtőfólia az infrasugárzás segítségével melegít, aminek további egészségügyi előnyei vannak amellett, hogy a szállóporral nem kell számolni a használatakor. Ez a fűtőfilm akár mennyezeti, de falfűtésként is működik, sőt kültérre is alkalmas, igazán sokoldalú megoldás. Ezek a modern elektromos rendszerek nem tartalmaznak olyan alkatrészeket, amik meghibásodhatnának, ezért az esetükben nem kell karbantartási költséggel számolni. Mindemellett a fűtőfólia élettartama legalább harminc év, mindez kezelés és utólagos költségek nélkül.

Hasonló cikkünk:  Mit kezd a hatósági árakkal egy cukorbeteg vagy aki más miatt diétázik?
Hasonló cikkünk:  2022 június végéig tart a lejárt igazolványok érvényességi ideje

A padlófűtés tehát azért olyan népszerű, mert egy kellemes, egyenletes elosztású stabil hőmérsékletet biztosít az adott helyiségben. A telepítési költségek jócskán megtérülnek, arról nem is szólva, hogy akár napkollektorral is kombinálhatjuk az energiaellátásukat, így kifejezetten takarékos választást jelentenek. Végül pedig az sem elhanyagolható, hogy a látványa kifogástalan, tekintettel arra, hogy a padló alatt van.

(x)

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...