fbpx
16 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

Most üt vissza a 480-as benzinár korlát

A múlt héten is nagyot csökkent az üzemanyagok nagykereskedelmi ára (a benziné 18, a gázolajé 14 forinttal), vagyis az az ár, amennyiért a benzinkutak üzemeltetői veszik az üzemanyagot a nagykereskedő Moltól. Most ezen a héten is folytatódik a nagy áresés, a benzinnél 15, a gázolajnál 10 forinttal esik a nagykerár. Ez így összesen már elég lenne ahhoz, hogy a benzinkutakon is érzékelhető legyen az árcsökkenés. És több helyen így is van, lapunk tapasztalatai szerint Budapesten, illetve az agglomerációban néhány helyen 470 körüli vagy akár az alatti árral is lehet találkozni.

De vannak kutak, ahol ragaszkodnak a 480 forintos, az állam által felülről korlátozott árhoz, és nem engednek még belőle. A Budapestről kivezető 11-es úton például az egyik töltőállomásnál 470 forintos benzinárral lehet találkozni, tőle egy kilométerre levő másik, más céghez tartozó kútnál 480 forint az ár.

Hasonló cikkünk:  Nem jó most kis benzinkutat üzemeltetni

Ezt erősíti meg a holtankoljak.hu is, azt írják, hogy a kiskereskedelmi árak tekintetében már érezhető a csökkenés, egyre nagyobb arányban csökkentik a töltőállomások a kiskeráraikat a 480 forintos hatósági árról. Vagyis: nem mindenki viszi lejjebb, vagy nem 470-ig az árat.

Hasonló cikkünk:  Heti frissítésű műholdfelvételek az egész országról

A kutak nyereségét, árrését vitte el a pár hete bevezetett hatósági ár. Akkor 25-30 forintot nyesett a legtöbb kútnál (a sztrádák mellett levőknél még többet) a 480-ban bekorlátozott üzemanyagár. Bár nem tiltja semmi, hogy az ár lejjebb menjen, de a kutak most vagy nem csökkentik a tankolásért fizetendő árat, vagy csak mérsékelten, így pótolják ki az elmúlt hetekben elszenvedett veszteséget vagy árrés-elvesztést.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...