fbpx

FRISS HÍREK

Sztrájkra készülhetnek a tanárok

- Advertisement -

Négypontos követelést fogalmaztak meg október elején a pedagógusokat és oktatást segítőket képviselő szakszervezetek a kormány felé. Azóta négy tárgyalás volt, de a múlt hetin is úgy álltak fel az asztaltól, hogy a bérrendezés terén nem sikerült dűlőre jutni, ezért most sztrájkra készülnek a pedagógusok – derül ki az RTL Klub Híradójából.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke arról beszél, az Orbán Viktor által bejelentett, 2022-től élő 10 százalékos béremelés összességében csak 9 százalék a vonatkozó rendelet szerint, és nem is az alapbért, hanem a pótlékot emeli. Ez bármikor megvonható, ezért a szakszervezet az szeretné, ha a béralap nőne. A szakszervezetek készek a sztrájkra is, de előbb meg kell állapodni a még elégséges szolgáltatások mértékéről. Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja elárulta, első körben kétórás figyelmeztető sztrájkot terveznek.

Hasonló cikkünk:  Siposné a határontúli fiatalok kampánymunkájától tart, Nemcsik szerint ezzel beléjük rúgott

Az RTL kereste a kormányt az ügyben, a válasz szerint most valóban csak az ágazati szakmai pótlék emeléséről döntöttek, de 2023-ra be van tervezve az átfogó bérrendezés.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...