fbpx
6.6 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Változások a napelemes pályázatban – mutatjuk

Több ponton módosult az RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című felhívás.

A napelem.palyazat.gov.hu-n megjelent közlemény szerint, akik eddig már a kivitelezővel megkötött előszerződéssel rendelkeznek, azokat semmilyen hátrány nem éri őket a felhívás módosítása kapcsán.

A módosítás érinti: a támogatást igénylők körét, a jövedelemigazolásokhoz szükséges dokumentációt, a pályázattal érintett épületekre vonatkozó feltételeket, a támogatható tevékenységek körét, a pályázat keretében kötelező vállalásokat.

A mintegy 10 oldalas módosításjegyzék ITT érhető el. A pályázat keretében kizárólag az alábbi két különböző műszaki tartalom egyikére igényelhető támogatás:

(1) Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítése,VAGY

(2) tetőszerkezetre helyezett, alább részletezett kapacitáskorlát mellett napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje.

Hasonló cikkünk:  Interaktív előadások, záporozó kérdések és azonnali válaszok – ez az Ökotanoda (x)

A pályázók köre

Nagykorú természetes személy (magánszemély), a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmüknek egy főre jutó összege 0 forint és 4 850 000 forint közé essen.

A támogatás összege és mértéke

Hasonló cikkünk:  Napelemes erőművet nem építhetnek vállalatok

Vissza nem térítendő támogatás igényelhető, ahol a támogatás intenzitása: 100%. Elnyerhető támogatás legfeljebb az (1) esetén bruttó 2.900.000 Ft, (2) esetén bruttó 11.300.000 Ft.

A pályázat benyújtása

Támogatásban várhatóan közel 35 ezer család részesül. Pályázatokat 4 ütemben, megyénként eltérő beadási időpontokkal, de rögzített megyei támogatási keretre lehet benyújtani. Az első beadás 2021. december 6-tól kezdődik megyénként ütemezetten. A beruházás csak a regisztrált kivitelező listából választott, szerződött kivitelezővel valósítható meg. A támogatási kérelem benyújtásának feltétele a kivitelezővel megkötött előszerződés.

(agroinform.hu)

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...