fbpx

FRISS HÍREK

470 ezer aláírást adtak le az ellenzék két népszavazási kezdeményezéséhez

- Advertisement -

Élőláncot alkotva adták le a népszavazási aláíróíveket az ellenzéki pártok és aktivistáik a Karácsony Gergely által kezdeményezett, de az összefogás és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által is támogatott népszavazás megtartása érdekében. Karácsony Gergely szerint jogi akadálya egészen biztosan nincs annak, hogy április 3-án meg lehessen tartani a népszavazást ezekről a kérdésekről is. „Amennyiben a Fidesz adminisztratív úton ezt megakadályozza, az egy újabb, nagyon erős üzenet lesz a magyar embereknek” – fogalmazott a főpolgármester, amiről a telex.hu élőben tudósított.

A koronavírusos Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnök-jelölt üzenetét Péterfi Judit olvasta fel. Köszönetet mondott minden aktivistának, majd azt üzente:

nekünk van 235 ezer bátor emberünk.

Úgy fogalmazott írásában, két világ él egymás mellett Magyarországon, az egyik hazugságokkal tereli el a figyelmet a lényeges kérdésekről. ez az az oldal, amely jelenleg is óvodások nemváltó műtétjével riogatja az embereket, miközben hallgat a korrupcióról, hallgat az érdemi ügyekről.

Hasonló cikkünk:  Török Gábor: a Fidesznek, és az ellenzéknek is ártott Magyar Péter színrelépése

A két politikus dicsérte az aláírásgyűjtésben részt vevő ellenzéki pártokat is. Az alábbi két kérdésben lehet népszavazás, ha hitelesítik a szignókat:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Az ellenzék szerette volna, ha népszavazása az április 3-i országgyűlési választások napjára esik, de az elhúzódó jogi procedúrák miatt ez kérdéses. Ellenben a kormány ún. gyermekvédelmi, voltaképp homofób népszavazása meg lesz tartva aznap, írja a 24.hu.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...