fbpx
5.7 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Kecskeméti emlékérem készül

- Advertisement -

A Magyar Nemzeti Bank 2022-es évre vonatkozó emlékérme-kibocsátási programja
tizenhat tematikában 28 emlékérmét tartalmaz. A kecskeméti gyűjtők számára külön öröm, hogy szerepel a programban Kecskemét és Bács-Kiskun megye.

Az érme előoldalán a kecskeméti Városháza látható, a hátoldalon Móra Ferenc, Petőfi Sándor, Kodály Zoltán és Katona József. Az ezüstből, illetve színesfémből készült kecskeméti érmék névértéke 15.000 és 3000 Forint. A tükörfényes ezüst súlya 40 gramm, a színesfémé 29,5. Az előoldalt Kereszthury Gábor, a hátoldalt Vékony Fanni tervezte. Kibocsátás: 2022. április 15. és május 31.

Hat korábban megkezdett sorozat folytatását és három új sorozat indítását tervezi a jegybank. Három arany, kilenc ezüst és hat önálló színesfém emlékpénz szerepel a programban, tájékoztat az MNB.hu.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

Az emlékérméket gyártó és forgalmazó Magyar Pénzverő Zrt. előjegyzési lehetőséget biztosít 2022. január 19-től egy hónapon át az előjegyzési keret erejéig. Részletes információ az előjegyzési és értékesítési rendről a www.penzvero.hu-n érhető el.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...