fbpx
4.9 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Közel 100 ezer aláírásnál tart az ellenzék a népszavazás előtt

- Advertisement -

Közel 100 ezer aláírás gyűlt már össze a Karácsony Gergely által csak jövővédő népszavazásnak nevezett referendum ügyében. Erről a főpolgármester számolt be a Facebook-oldalán.

Posztjában Karácsony azt írja, az ellenzék legfontosabb feladata, hogy feje tetejéről a talpára állítsa a politikát, leváltsa a szolgálat helyett csak uralkodni képes kormányt és visszaadja az embereknek a lehetőséget, hogy szabadon döntsenek a sorsuk felett.

Erről szólt az előválasztás, ahol az emberek döntöttek arról, hogy kik legyenek a változást képviselő jelöltek és erről szól a népszavazási kezdeményezés is, hogy végre a valóban fontos kérdésekben érvényesüljön az emberek akarata. És ez vezet el minket a kormányváltáshoz, és Márki-Zay Péter vezetésével egy olyan új kormány megalakulásához, amelyik nem uralkodni, hanem szolgálni akar

– olvasható a bejegyzésben.

Tavaly nyáron Karácsony Gergely kezdeményezett több kérdésben is népszavazást, melyek közül végül kettőt engedett át a Nemzeti Választási Iroda. Ezek a következők:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?
Hasonló cikkünk:  Változik a lakossági átalánydíjas gázfogyasztás elszámolása

Ahhoz, hogy a kérdéseket hitelesítsék és megvalósuljon a referendum, az ellenzéki pártoknak 200 ezer aláírást kell összegyűjteniük a hónap közepéig.

Kecskeméten csütörtökön itt írhat alá

– 08:00 – 10:00 – Piac (Budai utca)
– 09:00 – 14:00 – MSZP iroda (Katona J. tér 18.)
– 14:00 – 18:00 – DK iroda (Jókai utca 5.)
– 14:00 – 16:00 – Malom Központ előtti tér
– 15:00 -17:00 – Szarvas tér (kisposta)
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...