fbpx
15 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Nem tudják mi ölte meg a birkákat Kiskunfélegyházán

- Advertisement -

Bács-Kiskun megyében, Kiskunfélegyháza és Bugac határában, 2021. december 24-én, karácsony első napján, Zana Viktor állatait ismeretlen állat támadta meg. Az éjszaka során a ragadozó az 1,6 méter magas kerítésen áthatolt, majd az ólban lévő birkákból öt állatot megölt.

Két-három egyed azóta intenzív gondozás mellett fűtött helyen lábadozik, de a sérülések miatt vélhetően ők is elpusztulnak a következő napokban. Egyetlen túlélő maradt, egy kecske. Másnap reggel a gazda kihívta a bugaci rendőrség munkatársait, akik rögzítették a nyomokat. Az 1,6 méter magas kerítés két helyen le volt nyomva, amely nagytestű állatra utalhat. Kaparást, a kerítést tövében, a földön nem találtak a kiérkező rendőrök.

Mivel aznap fagyott, ezért nyomokat nem tudtak rögzíteni a kiérkező rendőrök (Kép: Zana Viktor – Agro Jager News)

A megtámadott birkák egy része az udvar közepén álló halastó sekélyebb részébe menekült, ahová a ragadozó nem követte a prédáit. Az elhullott birkák feje, nyaka és a hátsó részei volt megtépve. Egy esetben a gyapjú le volt tépve a birkáról. A helyi vadásztársaság hivatásos vadásza is megnézte a helyszínt. Mivel aznap fagyott, ezért nyomot nem tudtak rögzíteni a szakemberek. Egyelőre tisztázatlan, milyen állat támadhatott a birkákra. A tettes, a szakemberek véleménye alapján, vélhetően nagytestű kóborkutya, vagy aranysakál lehetett . Nem messze, 200 méterre, Zana Viktor tanyájától  Bodor István ingatlanán, pár nappal később hasonló eset történt. Egy birkát valami elpusztított, több állatot megsebesített. Hasonlóan az első esethez, a birkák itt is elzárva voltak. Egyik gazda sem hallott, észlelt semmit – foglalta össze a birkáit elvesztő Zana Viktor gazda.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...