fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj 2022 – pályázati lehetőség középiskolások részére

- Advertisement -

A GWP Magyarország Alapítvány pályázati felhívása 15-20 év közötti, középiskolás fiatalok számára, Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyar fordulójában való részvételre, a vízminőség-javítást, vízkészlet gazdálkodást, vízvédelmet, a víz- és szennyvíztisztítást vagy a víz társadalmi vonatkozásait bemutató pályaművek elismerésére.

Ki pályázhat? A versenyben 15-20 év közötti, középiskolás fiatalok vehetnek részt egy maximum két fős csapatot alkotva.

Mik a pályázat legfontosabb részletei? A maximum 20 oldalas pályaműnek az élet minőségének javulását kell elősegítenie vízminőség-javítás, vízkészlet gazdálkodás, vízvédelem, víz- és szennyvíztisztítás, de akár oktatás vagy a víz társadalmi vonatkozásainak bemutatása révén. A pályamű célszerűen alkalmazzon kutatási megközelítést, tudományosan elfogadott vizsgálati módszerekkel, kísérletekkel, monitoringgal, és az eredmények értékelésével és bemutatásával, beleértve statisztikai elemzést is. Elméleti és gyakorlati eredmények egyaránt szerepelhetnek a pályázatban. A döntősök részére a pályamű részét képezi annak bemutatása is.

A döntő résztvevőit (maximum 6 csapat) a verseny bíráló bizottsága 2022. május 9-ig jelöli ki. A résztvevők felkészülnek a döntőre, egy A0-ás, álló elrendezésű posztert készítenek pályaművük bemutatására.

A hazai döntő időpontja: 2022. május 28.

Ezen a résztvevők kb. 5 percben, angol nyelven bemutatják pályázatukat, majd válaszolnak a zsűri kérdéseire. Egy csapat meghallgatása kb. 15 percig tart. A pályázat értékelésébe beszámít az írásos anyag és a szóbeli bemutató is a lentebb található bírálati szempontok szerint. A nyertes képviseli Magyarországot a stockholmi Víz Világhéten rendezendő nemzetközi döntőn. Költségeit a versenyszervezők fedezik.

Hasonló cikkünk:  Megint nyerni tudott Mészáros Lőrinc cége, ezúttal 102 autó beszerzésére 1,4 milliárdos ajánlattal

A részvétel egyben a nyertes kötelezettsége is. A II. és III. helyezett díjat, a döntő többi résztvevője emléklapot kap. A döntőben az egyes országok versenyének győztese indulhat.

A pályaművek olyan helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozhatnak, melyeknek környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jelentőségük van. A verseny nyelve angol. Világszerte több ezer, 15-20 év közötti, középiskolai tanulmányokat folytató fiatal vesz részt évente ebben a szakmai vetélkedőben, mely a víz, illetve a környezet védelmének, a tudatosság felkeltésének kiváló eszköze.

A hazai nyertes csapat, iskoláján keresztül pénzjutalomban is részesül munkája további fejlesztésének támogatására. A nemzetközi díj 15.000 dollár és egy kristályszobor.

A második legjobb pályamű készítője egy ún. Diploma of Excellence kitüntetést és 3000 dollár pénzjutalmat kap. Figyelem!

A nevezés a hazai verseny honlapján www.ifivizdij.hu keresztül történik.

Határidő: 2022. február 20.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...