fbpx
14.2 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Szarul állunk a nyilvános illemhellyel Kecskeméten

Visszatérő kérdés a nyilvános illemhely elérhetősége Kecskeméten. A belvárosában egyetlen fizetős nyilvános illemhely működik.

Mindenki került már olyan helyzetbe, hogy azért kellett beüljön egy kávézóba egy kortynyi kávéra, hogy használhassa a mosdót. Vannak, akik fogyasztás nélkül belopóznak, inkább csak belopóztak, mert időközben a legtöbb helyen tábla is figyelmeztet: csak fogyasztó vendégeink részére, kulcs a pultnál. És nem egy olyan eset is előfordult már, hogy szükség esetén inkább valamelyik bokorban vagy éppen inkább a műemlékek karéjában lévő romkertben végezték el a dolgukat.

Míg nem tették fizetőssé, a Széchenyi téri buszállomáson várakozók számára sokáig nyújtott megoldást a Malom Központ. Másik két legközelebbi pont a Hírös Agóra WC-je a Deák Ferenc téren, illetve az Otthon Mozi Kávézó, ami utóbbi ugyancsak egy vendéglátóipari egység, és nem nyilvános illemhely. Ha a sürgősségi helyzet valakit a Katona József park környékén éri utol, akkor futásban elérheti a busz- vagy a vonatállomás változó minőségű illemhelyeit.

A Kecskemét Poll online tette fel azt a kérdést néhány napja, hogy:

elegendő egy 110 ezer fős megyeszékhely igényeinek a kielégítésére egyetlen egy nyilvános illemhely?

A közel 1200 válaszadó túlnyomó többsége (97%) szerint több nyilvános illemhelyre lenne szükség Kecskeméten, ugyanis egyetlen egy nem elégendő a város igényeinek kielégítésére, olvasható ki a nem reprezentatív felmérésből.

Közel négyszázan a válaszukat is megindokolták, akik között vegyesen voltak huszon- és hatvanévnél idősebbek is. Nézzünk néhány indokot a közzétett válaszok közül:

 • A közeli lakással nem rendelkezők és a szegények számára elengedhetetlen. (18-24 éves)
 • A szükség nagy úr. Széchenyivárosban nagyon kéne. Ott még olyan bolt sincs, ahol lenne wc. (18-24 éves)
 • Alapvető emberi szükséglet, mely kezelése közegészségügyileg szükséges és problémás, hogy monopolizálva van vendéglátóegységek által. (18-24 éves)
 • Nemcsak főtéren fontos, hanem nagyobb játszótereknél, mint Széchenyivárosban több helyen is, Hunyadivárosban Mese játszótérnél és Szeleifaluban Melinda Parknál. (25-34 éves)
 • Rendezvények idején mindenképp több kellene. (35-44 éves)
 • Emberi szükséglet, amikor menni kell, hát menni kell! Nem tudod visszatartani. Szerintem alapvető lenne, hogy a buszvégállomáson is legyen elérhető WC, de sajnos nincs. Vagy betérsz egy bűzös kocsmába, ahol ugyanolyan igénytelen a WC is. Vagy felmész a Malom 2. emeletére, ha kibírod addig. (45-54 éves)
 • Kecskemét gyönyörű város. De a turistáknak igen kellemetlen, ha minden pisiléshez inni kell egy kávét. (45-54 éves)
 • Mert az az egy sincs mindig nyitva! (55-64 éves)
 • Rengeteg kisgyermekes szülők miatt gondolnám, és idős emberekre is gondolva, akik vizelet visszatartási problémával küszködnek, és nem tudnak hová beszaladni mosdóba. (55-64 éves)
 • Ha a megyeszékhelyre utazom ügyes- bajos dolgaim intézése céljából borzasztóan kellemetlen, hogy azon kelljen izgulni: Vajon hol wcézhetek! (65 vagy idősebb)
 • Mert ez lenne a normális. (65 vagy idősebb)
Hasonló cikkünk:  Mások káosznak hívják, az isztambuliak otthonnak – ilyennek láttuk Sztambult

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...