fbpx
2.4 C
Kecskemét
2022. január 27., csütörtök

FRISS HÍREK

Véget ér a szezon a mizsei citromfarmon

Kisjuhász Éva és férje, Szőrös András huszonöt éve foglalkozik növénytermesztéssel Lajosmizse határában, jelenleg övék Magyarország egyetlen citromfarmja.

A családi vállalkozás 1987-ben kezdett szamócával foglalkozni, később virágokkal próbálkoztak, majd a paradicsom vette át a főszerepet. 2010-ben visszaálltak a szamócára, miközben elkezdődött a mára virágzó citromültetvény telepítése.

A házaspár citromait több helyen lehet kapni az országban. A korszerű fóliasátorban, biológiai növényvédelemmel termesztett lajosmizsei citrom akár egy hónapig is eláll a hűtőben.

Lédús, kellemesen savanyú, ízletes gyümölcs. A héja kezeletlen, így megehető, reszelhető

– írják ajánlójukban.

Napjainkra évi több tonna citromtermésnél tartanak. Rendszeresen szerveznek tanyatúrákat az ültetvényre, melyeken elmondják a citromtermesztés fortélyait, bemutatják a dzsemkészítés menetét.

A citromszezon utolsó tanyatúrájára január 8-án 11 órai kezdettel kerül sor, amikor a kertészet bemutatása mellett dzsemet készítenek. A vendégek láthatják a folyamatot, mi kerül bele, lehet kóstolni a fázisok között és véleményt mondani.

Hasonló cikkünk:  Tovább álltak a váratlan vendégek, a párduc Szolnok felé, a flamingók Böddi-szék irányába
Hasonló cikkünk:  Visszalépő ellenzéki jelölt: Remélem az ellenzék győzelmet arat

A mintegy másfél órás, ingyenes programra szeretettel várják az érdeklődőket.

A tanyatúra után néhány hónapra bezárják a kertészetet a látogatók előtt, elkezdik a felkészülést a tavaszi szamóca szezonra.

24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...