fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

A magyar szívű japán professzort tanulmánykötettel köszöntik a kecskeméti alkotók

- Advertisement -

A Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör ezúton hívja meg együttműködő és érdeklődő társaikat a „KÉZENFOGVA A HÍDON. Magyar szerzők alkotásai a 80 éves Minamizuka Shingo köszöntésére” címmel megjelentetett kötet bemutatójára.

Dr. MINAMIZUKA Shingo japán professzornak 2017. októberben Lakiteleken, ünnepi ülésen adományozta a Duna-Tisza közi testület a „Bács-Kiskun Megye Tudományos Életének Fejlődéséért Díjat”. Az ünnepelt e rangos elismerést 2018 márciusában vehette át Kecskeméten, amikor a Magyar Kormány meghívására legutóbb hazánkban járt. A most 80 éves, a sajátos közép-európai társadalomtörténetet testközelből fél évszázada kutató „magyar szívű japánt” a mai művészet-, történelem-, gazdaság-, környezet- és társadalomkutatók középgenerációja egy tanulmánykötettel köszönti.

A „KÉZENFOGVA A HÍDON” című kötet bemutatójára Kecskeméten, a Katona József Megyei Könyvtárban kerül sor 2022. február 9., szerdán 16.30-tól kerül sor a Katona József Megyei Könyvtárban (Kecskemét, Piaristák tere 8.).

Hasonló cikkünk:  Birtokba vették a gyerekek Kecskemét-Hetényegyháza új játszóterét

A Kecskemét MJ Város anyagi támogatását is élvező színes tanulmány-kötet: társadalmi és művészeti témájú írások foglalata elsősorban városunk és térségének közelmúltját és jelenét egyaránt közel hozza, – nem csak az ünnepelt, a „magyar szívű japán” számára.

Bevezetőt mond: Dr. Lennert József, a KRTK RKI Alföld, Kecskeméti Kutatócsoport vezetője. Élő zenei kisérettel klasszikus és kortárs haikuk, valamint tanulmány-részletek hangoznak el a Debreceni Színjátszó Stúdió Független Színház tagjaitól. Művészeti vezető: Pinczés István DLA. Házigazda és moderátor: Dr. Kriston-Vízi József, a kötet szerkesztője.

A könyv a helyszínen kedvezménnyel megvásárolható!

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de aktuális feltételei az Intézmény bacstudastar.hu honlapján találhatók.

Együttműködő partnerek:

Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör és a Tojama – Debrecen / Hajdú-Bihar Művészeti Csereprogram Társaság

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...