fbpx

FRISS HÍREK

Egyre többen költenek virtuális ingatlanokra a metaverzumban

- Advertisement -

Az utóbbi időben az internet  – a globális összekapcsolódást megkönnyítve – megalkotta az interakció új korszakát. A digitalizáció széles körű megjelenésével az üzleti életben a web 3.0 lehetőséget nyújt arra, hogy a technológiai óriások következő generációja megalkossa a vállalatok új digitális verzióját.

Az ingatlanpiac az egyik olyan ágazat, amelyre a metaverzum óriási hatást fog gyakorolni, ahol már most is lehet virtuálisan, NFT-k formájában vásárolni és eladni. A potenciális tulajdonosok digitális ingatlanuk értékesítésével vagy lízingelésével tudják gyarapítani a vagyonukat. Miközben a való világban legtöbben nem engedhetik meg maguknak, hogy ingatlant vásároljanak, a befektetők dollármilliókat költenek a virtuális telkek megszerzésére. Legfrissebb felmérések szerint ezeknek a földterületeknek az ára több, mint 500%-kal nőtt, amióta a Facebook megtette első lépését a Meta felé.

Az egyik legnépszerűbb platformon, a Decentralandben a 2017-es induláskor néhány tíz dollárnyi összegért lehetett kisebb parcellákat venni, amelyek ma már több ezer vagy akár tízezer dollárt érnek. Jelenleg a legkisebb parcellák ára közel 5 ezer MANA, vagyis közel 5 millió forint. A Metaverse Group, a Tokens.com leányvállalata csaknem 2,4 millió dollárért (618 ezer MANA) vásárolt egy 116 parcellás ingatlant a Decentraland Fashion Street negyedében. A 6090 négyzetméternyi megvásárolt digitális telek kizárólag a metaverzumban létezik, ahol ez volt az eddigi legnagyobb földvásárlás.

A Sandboxban is borsosak az árak, a legkisebb parcella ára 2,8 ethereum, vagyis közel 3 millió forint az OpenSea-n. A digitális ingatlanokkal foglalkozó Republic Realm legutóbb 4,3 millió dollárt fizetett egy földterületért a Sandboxban.

Mondani sem kell, hogy az ilyen befektetések rendkívül kockázatosak. A valódi tulajdonnal ellentétben, amelyek általában még piaci visszaesés esetén is megtartják értéküket, a virtuális ingatlanok ára nullára csökkenhet, ha a világ, amelyben léteznek kimegy a divatból és az emberek nem látogatják többé.

Az ingatlan vásárláson kívül a metaverzum platformok segítségével a felhasználók az NFT-k használatával virtuálisan utazhatnak, vásárolhatnak és szórakozhatnak. A metaverzum egy hatalmas lehetőség a kripto- és közösségi játéktérben is. Jelenleg vannak olyan technológiai óriások, amelyek virtuális birodalmakat építenek és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy saját digitális avatárjuk legyen a játékban, valamint eszközöket és termékeket vásároljanak.

Hasonló cikkünk:  Jön az európai törvény a közmédia függetlenségéről

📷freepik.com

A metaverzumhoz kapcsolódnak olyan technológiák, mint a virtuális valóság (Virtual Reality, VR), valamint a kiterjesztett valóság (Augmented Reality, AR), amely a digitális és a fizikai világ aspektusait ötvözi. A metaverzum azonban nem csak VR-en vagy AR-en, hanem PC-n, játékkonzolon vagy akár telefonon keresztül is elérhető lehet. A piacvezetők, mint a Microsoft, az Apple, a Google, a Facebook az AR által támogatott technológiákat használják.  Az oktatás, a közlekedés, az utazás és a mérnöki munka csupán néhány példa azokra az ágazatokra, amelyek már szintén alkalmazzák az AR és VR adta számtalan lehetőséget. A virtuális valóság először a szerencsejáték-iparban vált közismertté, ahol a játékosok VR segítségével résztvevői egy virtuális szerencsejáték világnak. Mára már minden szerencsejáték elérhető a virtuális térben, legyen szó kaszinó játékokról, sportfogadásról vagy VR játékautomatákról.

Valójában már most is az életünk egyre nagyobb részét a digitális világban éljük, csak egyelőre többnyire webkettes felületeken. Ebben hozhatnak forradalmi változást a metaverzumok, amelyeknek az alapjait még csak most rakják le, de ahol néhány éven belül több százmillió vagy akár milliárd ember kommunikálhat egymással, szórakozhat, dolgozhat, ügyeket intézhet. Ez a technológia segít majd a felhasználóknak, hogy otthonukban ülve látogassanak el az alternatív virtuális világba.

Röviden, a metaverzum végtelen lehetőségeket kínál minden üzleti ágazat számára és kétségtelen, hogy már be is robbant a piacra, hiszen jelenleg világszerte több száz fejlesztőcsapat dolgozik gőzerővel azon, hogy saját metaverzumot hozzon létre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...