fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Kalocsa KDNP-és polgármestere az ukrán-orosz konfliktusban fotózkodik Putyin képével

- Advertisement -

Kalocsa polgármestere, a KDNP-és dr. Filvig Géza nem egy átlagos keddi napon tett látogatást Oroszország budapesti nagykövetségén és fotózkodott Vlagyimir Putyin orosz elnök képe alatt vendéglátóival, amiről Facebook posztjában számolt be, és szúrta ki azt elsőként a 6300.hu.

Kedden délután ugyanis az orosz elnök megkapta a felhatalmazást, hogy Oroszország határain kívül is bevethesse az orosz hadsereget, miután hétfőn elismerte a donyecki és a luhanszi szakadár „népköztársaságok” függetlenségét. Vlagyimir Putyin azt is kijelentette: a népköztársaság határai egybeesnek Donyeck és Luhanszk megyék akkori határaival, amikor azok Ukrajnához tartoztak. Az EU tagállamai és USA mindeközben megállapodtak az Oroszország elleni szankciókról. Orbán Viktor miniszterelnök pedig világossá tette, hogy Magyarország részese a közös uniós álláspontnak. A nemzetközi hírügynökségek arról számoltak be, hogy egy ukrán katona életét vesztette, hat megsérült az elmúlt 24 órában a szakadárok bombázásában a kelet-ukrajnai fronton. Összefoglalva: a helyzet több mint válságos.

Hasonló cikkünk:  Hallgatással reagál a Magyar Péter ügyre a helyi kormánypárti média

Filvig Géza ilyen körülmények között gondolta azt, hogy eleget tesz Jevgenij Sztaniszlavov, Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövet és az Orosz Katonai és Légügyi Attasé és Oleg Smirnov ezredes meghívásának, hogy közösen ünnepeljék meg a Honvédők napját, amit Oroszországban február 23-án ünnepelnek.

Filvig többek között ezt írta posztjában:

Nagyon megtisztelő meghívásnak tettem ma eleget az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetségén. Oroszországban február 23-án ünneplik a Honvédők napját, és ennek tiszteletére rendeztek fogadást. […] Kalocsa városát képviseltem az eseményen. Nagyon fontos a társadalmi, kulturális és gazdasági kapcsolatok erősítése, és örömmel tapasztalom, hogy ez az orosz partnerek részéről kölcsönös!

Filvig Géza ismerős lehet a kecskemétiek számára is, ugyanis az önkormányzati tulajdonú Kik-For Kft. jogi képviselője volt 2015-től éveken át, míg 2019-ben Kalocsa polgármesterévé választották.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...