fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

102 választási megfigyelője lesz az ellenzéknek

- Advertisement -

Választási megfigyelők nyilvántartásba vételéről döntött hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), írja az MTI. A megfigyelők bejelentésére csütörtökön 16 óráig volt lehetőség. A pártlistát és nemzetiségi listát állító szervezetek két-két megfigyelőt küldhetnek az országgyűlési egyéni választókerületek (oevk) székhelyéül szolgáló településekre, hogy a választások tisztaságát felügyeljék. (Telex.hu)

102 választási megfigyelője lesz az ellenzéknek az egyéni választókerületekben

Az egyesült ellenzék (DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd) 102 megfigyelőjét 95 választókerületre vette nyilvántartásba az NVB. A Fidesz–KDNP részéről már korábban nyilvántartásba vettek 104 megfigyelőt 97 oevk-ra.

A külképviseletekre az országgyűlési választáson jelöltet állító jelölőszervezetek, valamint a független jelöltek külképviseletenként két-két megfigyelőt bízhattak meg a külképviseleti választási iroda munkájának és a külképviseleti szavazás menetének figyelemmel kísérésére. A közös jelöltet állító jelölőszervezetek együttesen jogosultak két megfigyelő megbízására.

Hasonló cikkünk:  Egy ellenzéki vezetésű város, ahol a fideszesek szerint is jó irányba mennek a dolgok

Az NVB hétfőn nyilvántartásba vette a Fidesz–KDNP 33 megfigyelőjét, 29 külképviseletre, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 31 külképviseletre bejelentett 43 megfigyelőjét, valamint a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd 49 külképviseletre bejelentett 80 megfigyelőjét. Már korábban nyilvántartásba vették a Mi Hazánk Mozgalom Magyarország megfigyelőjét a szófiai külképviseletre.

A választási eljárási törvény szerint az országgyűlési választáson pártlistát állító jelölőszervezetek a Nemzeti Választási Iroda (NVI) mellé legfeljebb öt-öt megfigyelőt bízhattak meg a szavazási iratok ellenőrzése és a szavazatok megszámlálása törvényességének ellenőrzésére. Az NVB korábban már nyilvántartásba vette a Fidesz–KDNP öt, a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd három megfigyelőjét az NVI mellé.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...