fbpx
19 C
Kecskemét
2022. május 17., kedd

FRISS HÍREK

A barátságtalan államok csak rubelért vehetnek orosz gázt, valószínűleg mi is

Putyin orosz elnök utasította kormányát, és külön a földgázszerződéseket és a szállításokat felügyelő Gazprom állami nagyvállalatot, hogy a jövőben ne fogadjanak el többé dollárban vagy euróban történő kifizetéseket. Az orosz elnök ígéretet tett arra, hogy a szállítások továbbra is teljes mértékben garantáltak lesznek, viszont, szerinte az orosz áruk devizában történő kifizetése mára elvesztette értelmét.

A barátságtalan országok mind érintettek, köztük valószínűleg Magyarország is

Az Oroszország által feketelistán tartott „barátságtalan államok” mind érintettek, köztük az összes uniós ország, de az USA, Kanada és Nagy-Britannia is. Putyin egyhetes átmeneti időszakot engedett meg, utána csak rubelt fogad el.

Az Orosz Föderáció kormánya  még március elején felvette Magyarországot azon külföldi államok listájára, amelyek „barátságtalan akciókat követnek el Oroszországgal, vállalataival és állampolgáraival szemben” – jelentette a TASS orosz hírügynökség. Ezt megelőzően Magyarország még a barátságos országok közé tartozott, de ez már nincs így, az európai uniós tagállamok – függetlenül attól, mennyire voltak nyugodtak stratégiailag – egységesen felkerültek a „feketelistára”.

Hasonló cikkünk:  Így hozta összefüggésbe a kormány az ukrajnai háborút a "gyermekvédelmi" népszavazással
Hasonló cikkünk:  Elindult a kompetenciamérés az iskolákban, de most sem működött a rendszer

Ezer köbméter orosz földgáz a londoni ICE Future (Intercontinental Exchange) tőzsdén jelenleg 1350 dollárba kerül, ez az előző naphoz képest 25 százalékos emelkedést jelent. Az előző napon a gáz értéke Európában 1077 dollár volt.

(444.hu, dw.com, index.hu, NEXTA, 24.hu)

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...