fbpx
14.3 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

A Kecskeméti Bolyai és a Bányai Gimnázium tanárai folytatják a sztrájkot

Március 17-én is több kecskeméti iskolában folytatták a munkabeszüntetést a pedagógusok.

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanárai is csatlakoztak a pedagógusok munkabeszüntetéséhez. Március 16-án 21 tanár, március 17-én pedig 19 tanár sztrájkolt. Előreláthatólag a holnapi napon 16 sztrájkoló lesz. 13 tanár pedig szolidaritási nyilatkozatot írt alá – írták a Bolyais tanárok szerkesztőségünknek küldött levelükben.

A Bányai Júlia Gimnázium 16 tanára is folytatta a tengap megkezdett sztrájkot. Nyilatkozatukban azt írják, hogy folytatják a munkabeszüntetést saját életminőségük és az oktatás minőségének a javításáért. Versenyképes fizetést szeretnének és azt is, hogy a szülőknek ne kelljen pluszban fizetni a versenyképes oktatásért. Szeretnék, hogy a gyermekek jól felszerelt, korszerű iskolában és korszerű tankönyvekből tanulhassanak, hogy végül önállóan gondolkodó felnőtté váljanak.

Az Arany János Általános Iskolában is folytatták a munkabeszüntetést. Mint azt írták, kitartanak és nagyon köszönik a szülőknek a támogatást, tanítványaiknak, volt diákjaiknak a biztatást.

Arany János Általános Iskola Facebook oldala – 2022. március 17.

Több kecskeméti iskolából csatlakoztak az országos tanársztrájkhoz

A tegnap kezdődött országos pedagógus sztrájkhoz, amiről tegnapi cikkünkben beszámoltunk, több kecskeméti iskolából is csatlakoztak:

Hasonló cikkünk:  “A botanikus kert jelenlegi állapota nem méltó a múltjához, Kecskemét városához”
Hasonló cikkünk:  Így várták a történelem érettségit a Bányai gimnáziumban

A Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola sztrájkoló pedagógusai – 2022. március 16.

A sztrájkoló tanárokkal szolidaritást vállalt a Kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskola 35 tanára és munkatársa.

Van, ahol nem vonják le a sztrájkolók bérét

Megszületett Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával a megállapodás, melynek értelmében a március 16-17-18-án sztrájkot vállalóktól nem vonnak le bért. Dunaújváros szintén ezt teszi, az önkormányzat által fenntartott 12 óvodában a sztrájkoló óvodapedagógusok fizetését továbbra is biztosítják. És ugyanezt teszi Nyúl és Noszlop önkormányzata is, írja a PDSZ közösségi oldalán.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...