fbpx
13.9 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

A Kecskeméti Bolyai és a Bányai Gimnázium tanárai folytatják a sztrájkot

- Advertisement -

Március 17-én is több kecskeméti iskolában folytatták a munkabeszüntetést a pedagógusok.

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanárai is csatlakoztak a pedagógusok munkabeszüntetéséhez. Március 16-án 21 tanár, március 17-én pedig 19 tanár sztrájkolt. Előreláthatólag a holnapi napon 16 sztrájkoló lesz. 13 tanár pedig szolidaritási nyilatkozatot írt alá – írták a Bolyais tanárok szerkesztőségünknek küldött levelükben.

A Bányai Júlia Gimnázium 16 tanára is folytatta a tengap megkezdett sztrájkot. Nyilatkozatukban azt írják, hogy folytatják a munkabeszüntetést saját életminőségük és az oktatás minőségének a javításáért. Versenyképes fizetést szeretnének és azt is, hogy a szülőknek ne kelljen pluszban fizetni a versenyképes oktatásért. Szeretnék, hogy a gyermekek jól felszerelt, korszerű iskolában és korszerű tankönyvekből tanulhassanak, hogy végül önállóan gondolkodó felnőtté váljanak.

Az Arany János Általános Iskolában is folytatták a munkabeszüntetést. Mint azt írták, kitartanak és nagyon köszönik a szülőknek a támogatást, tanítványaiknak, volt diákjaiknak a biztatást.

Arany János Általános Iskola Facebook oldala – 2022. március 17.

Több kecskeméti iskolából csatlakoztak az országos tanársztrájkhoz

A tegnap kezdődött országos pedagógus sztrájkhoz, amiről tegnapi cikkünkben beszámoltunk, több kecskeméti iskolából is csatlakoztak:

Hasonló cikkünk:  Mi történt az elmúlt héten a vidéki Magyarországon? - heti sajtószemle

A Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola sztrájkoló pedagógusai – 2022. március 16.

A sztrájkoló tanárokkal szolidaritást vállalt a Kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskola 35 tanára és munkatársa.

Van, ahol nem vonják le a sztrájkolók bérét

Megszületett Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával a megállapodás, melynek értelmében a március 16-17-18-án sztrájkot vállalóktól nem vonnak le bért. Dunaújváros szintén ezt teszi, az önkormányzat által fenntartott 12 óvodában a sztrájkoló óvodapedagógusok fizetését továbbra is biztosítják. És ugyanezt teszi Nyúl és Noszlop önkormányzata is, írja a PDSZ közösségi oldalán.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...