fbpx

FRISS HÍREK

Ha 15-én nem a pesti gyűléseket választja, Kecskeméten ezek a programok várják 

- Advertisement -

10 órától városi ünnepi megemlékezés. Helyszín: Kossuth tér – Városháza előtt
Az ünnepi műsorban közreműködik: Kecskemét Táncegyüttes, Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Kecskemét City Balett, Kecskeméti Városi Fúvószenekar, Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület, Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesület.

Az ünnepség koszorúzással zárul a Kossuth-szobornál.

Tavaszváró ünnepség a Nyíri-erdőben
14:00 óra

A Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány és a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. közös rendezvénye. Megnézhetjük a Bács Megyei Huszár Bandérium és Tüzérüteg, valamint a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület puskaropogtatását és lovas bemutatóját.

A Hírös Agóra Ijúsági Otthonban

  • 10 és 15 óra között ’Pilvax” Nosztalgia Kávéház a Tükörteremben.
  • Lesz továbbá 11-13 óra között „KOSSUTH LAJOS AZT ÜZENTE…” családi bábszínház és kézműves játszóház, illetve a KŐLEVES avagy a találékony katona története bábjáték, dalok, mondókák, amit Szirtes Jánosné báb-játszóházvezető és a Báron Bábos Műhely tagjai vezetnek. 11 órától különböző kézműves foglalkozások: kokárda készítése, mézeskalács huszár díszítése írókával, Vitézi próbák  a Szivárvány Játéktár játékaival és Baba-mama játszószoba.
  • Kossuth nóta 11:45-től: 1848/49-es szabadságharcot megidéző Kossuth-dallamok és indulók, amiben közreműködik: a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara. Vezényel: Kuna Lajos rézfúvós tanszakvezető, mesterpedagógus.
Hasonló cikkünk:  Nem kommentálja a Mercedes-gyár a Vasassal folyamatban lévő tárgyalásokat

Az Otthon Moziban 16 órától A komáromi hős c. színes, magyar dokumentumfilmet vetítik. Meghívott vendég a film rendezője Simon Judit.

A Szórakaténusz Játékmúzeumban 11-13 óra között Játszd újra ’48-at! Rebellió társasjáték bemutatása és kipróbálása a fejlesztő, Paksa Rudolf történésszel.

A Ciróka Bábszínházban 17 órától János vitéz, belépő 1200 Ft.

A Március 15-i megemlékezések kecskeméti programjait részletesen ITT találja.

A 2022. évi Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programját ITT találja.
Koncertek, előadások, iparművészeti vásár, kültéri látványosságok, kiállítások várják az érdeklődőket március 11-től egészen márius 30-ig.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...