fbpx

FRISS HÍREK

Nem jutnak gázolajhoz a gazdák, több gazdaságban le is álltak a tavaszi munkák

- Advertisement -

Azonnali intézkedést sürget a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ), mert komoly gondot okoz még mindig az üzemanyag-ellátási probléma, meg az ár is, írja a 24.hu.

Nemcsak a téli csapadékhiány okoz komoly károkat a magyar gazdáknak, hanem a mezőgazdasági termelés költségei is, amik elszabadultak. 3-5-szörösére drágult ugyanis az energia és műtrágya ára és árrobbanás következett be a gép- és gépalkatrészeknél is. A mezőgazdasági felvásárlási árak ezzel nem tartanak lépést. Erre jött még rá a drága gázolaj, amit literenként 6-700 forintért vásárolnak.

Az üzemanyag-ellátás legnagyobb kárvallottjai a mezőgazdasági termelők, több gazdaságban emiatt már le is álltak a tavaszi munkák

Míg a benzinkutaknál a gázolaj ára 480 forint literenként, addig azok a gazdák, gazdálkodók, akik közvetlen üzemanyag beszállítótól szerzik be a gázolajat, ők napi árat, 6-700 forintot kötelesek fizetni az üzemanyagért literenként.

Hasonló cikkünk:  Befolyásolni akarta a pedofil ügy áldozatát, de megúszhatja K. Endre

Ha egyáltalán kapnak. A Mol logisztikai gondokra hivatkozva ezeket a megrendelőket nem szolgálja ki. Több gazdaságban emiatt már le is álltak a tavaszi munkák.

– írja a MOSZ

Nem tudnak tankolni a benzinkutaknál a gépek

Ahogyan fogalmaznak, „nem véletlen, hogy a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj 90 százaléka a nagykereskedelmen keresztül jut a felhasználóhoz. A mezőgazdasági gépek egy része (pl. állattenyésztési gépek) ki sem mehetnek a közutakra. Falusi kút sincs mindenhol. Ahol van is, a jelentkező többletigényt ott sem tudják kiszolgálni.”

A MOSZ felhívja az illetékeseket – a kormányt és a Molt –, hogy a problémát soron kívül rendezzék.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...