fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Németh Zsolt és Novák Katalin fordulata, elítélték fideszesként az orosz agressziót

- Advertisement -
  • „…az Oroszországból indított háború védhetetlen és megmagyarázhatatlan”
  • „Ruszkik haza! Legyen béke!”

Ezeket a posztokat nem ellenzéki, hanem fideszes politikusok jegyzik. Az elsőt a frissen megválasztott és májustól leendő köztársasági elnök, Novák Katalin, utóbbit pedig Németh Zsolt. Orbán Viktor magyar miniszterelnök és az őt hűségesen kiszolgáló fideszes politikusok a február 24-e óta tartó orosz-ukrán háború kapcsán eddig tartózkodtak attól, hogy az oroszokat és Vlagyimir Putyin orosz elnököt a szájukra vegyék.

A jelenség pedig pont ezért is érdekes, mert ebből az látszik, hogy tényleg érdekli a Fidesz szavazóit, hogyan is kéne hozzáállni Vlagyimir Putyin háborújához, amiben most már civilek tízezrei haltak meg, miközben a magyar kormány évek óta építi hol látványosabban, hol kevésbé tudatosan az oroszbarát álláspontot a saját táborában.

Németh Zsolt Facebook oldala – 2022. március 17.

Jöttek is a fideszes kommentek

Novák Katalinnak is sokak nekiestek, éppúgy, mint Németh Zsoltnak. Van, aki feltette a kérdést: “Megmagyarázhatatlan????? És mi van a legyilkolt 15 ezer orosz kisebbséggel és a NATO lopakodó terjeszkedésével???? Kedves Elnök Asszony – ha ez a hivatalos álláspontja, akkor máris csalódtam Önben!!!!!! Nem kicsit – nagyon!!!!!”

És akadt, aki felmondta a Kreml-propagandát a maga sajátos stílusában: “Novák, miért hazudsz? Miért szólsz bele olyanba, amihez nem értesz? Véded a gyilkos ukrán nácikat?!” – szemlézett a hvg.hu a kommentek között, amik Novák Facebook oldalára érkeztek.

Hasonló cikkünk:  Az uniós külügyminiszterek találkoztak Navalnij özvegyével, amiről Szijjártó mélyen hallgatott

Törékennyé vált a magyar-lengyel barátság a Fidesz oroszbarátsága miatt, elmarad a magyar-lengyel barátság napja

Áder Jánost várták volna március 23-ra a lengyelországi Bochnia városába a lengyel-magyar barátság napja alkalmából, de a magyar elnök nem utazik, törölték a programot – értesült az Azonnali.hu.

IV. Béla Árpád-házi királyunk leánya, Szent Kinga szobrát avatta volna fel március 23-án. A magyar Országgyűlés és a lengyel Szejm még 2007-ben nyilvánította március 23-át a lengyel-magyar barátság napjává, amit még a koronavírus-járvány alatt is megtartottak, ha más nem online. Most azonban ez elmarad.

A hivatalos indok a háború, de az Azonnali értesülései szerint az egyik fő ok az volt, hogy az oroszbarát magyar álláspont miatt Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök nem akart magyar kollégájával, Áder Jánossal mutatkozni nyilvánosan egy ilyen protokoll eseményen.

Néhány nappal ezelőtt pedig lemondott Magyarország szczecini tiszteletbeli konzulja is Orbánék ukrajnai háborús kijelentései miatt. Artur Balazs azt is megjegyezte, hogy amikor Oroszország „rárontott” Ukrajnára, Orbán nem ítélte el azonnal, és azóta sem zárkózik el teljesen Moszkvától. Azt, hogy Európa egységét bárki gyengíti az egykori konzul úgy értelmezi, mint olyan rést Európa pajzsán, amely Putyin politikájának elfogadásaként értelmezhető.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Minden bizonnyal még többen lesznek a kecskeméti polgármesterjelöltek, de nyilvánosan eddig a Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk és a Szövetség...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...